Ponta, despre dosarul "Referendumul": Dacă cineva știe că s-a comis ceva ilegal, se sesizează, nu vorbește ca la piață

| 22 apr, 19:06

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri, referitor la dosarul "Referendumul" în care este implicat Liviu Dragnea, că în cazul în care cineva știe că "s-a comis ceva ilegal, se sesizează, nu vorbește așa, ca la piață".

"Nu pot să comentez nimic din ceea ce ține de activitatea de caz a justiției. Nu pot să comentez nimic, dar pot să comentez de principiu că dacă cineva știe că s-a comis ceva ilegal, se sesizează, nu vorbește așa, ca la piață. Eu nu am fost întrebat de așa ceva", a spus Ponta la Palatul Parlamentului, întrebat cum comentează faptul că procurorul care se ocupă de caz a spus că a fost o înțelegere între martorii apărării și inculpat.

Ponta a fost întrebat dacă va fi aplicat statutul partidului în cazul în care Liviu Dragnea va fi condamnat în primă instanță.

"Nu știu ce vă doriți dumneavoastră (...), dacă să fie condamnat sau nu, mă deranjează întrebarea asta, că nu cred că știți dumneavoastră ce o să decidă instanța. Eu nu pot să comentez, chiar mi se pare deplasată întrebarea", a răspuns premierul.

Citeşte şi: DNA cere pedeapsă cu EXECUTARE pentru Liviu Dragnea în dosarul Referendumul. Cum se apără Dragnea. Pronunţarea, pe 6 mai

Procurorul de ședință al DNA a cerut miercuri pedeapsă cu executare pentru acuzațiile care i se aduc lui Liviu Dragnea în dosarul "Referendumul".

Procurorul nu a formulat un cuantum al pedepsei și a spus că este atributul instanței supreme să o stabilească.

"Considerăm că martorii propuși în apărare au discutat înainte de termen cu inculpatul pentru a cădea de acord ce să spună în instanță", a spus procurorul de ședință. El a precizat că folosul necuvenit pe care îl urmărea Dragnea era îndeplinirea cvorumului la referendum și a adăugat că s-a dispus trimiterea în judecată a celorlalți inculpați pentru complicitate morală la fraudarea referendumului.

ÎCCJ se va pronunța pe 6 mai în dosarul "Referendumul".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ