Ponta, despre problema refugiaților: Valul de xenofobie nu ne face cinste, mă rușinează că oamenii pot gândi așa

| 09 sep, 13:15

Premierul Victor Ponta s-a desolidarizat, miercuri, de valul de "xenofobie și șovinism" apărut în România în contextul problemei refugiaților și s-a arătat rușinat de faptul că în România secolului XX oamenii pot gândi în acest mod.

"Nu mai mă interesează acum dacă pierd sau nu voturi, mă interesează să spun un lucru, care e important. Nu îmi place și mă desolidarizez de noul val care se stârnește în România, de xenofobie, de șovinism, că nu vrem pe nimeni din afară, să luptăm să nu primim niciun străin în România. Eu cred că suntem o societate evoluată și civilizată și accesele astea de barbarie pe care le văd și la oameni politici și le văd și pe Facebook și prin alte zone, la organizații de studenți, cred că nu fac cinste României și nu ne arată o societate europeană. (...) Aș vrea să ne comportăm ca oameni față de alți oameni. Am văzut poziții și manifestări în ultimele zile care pe mine mă rușinează, că în România secolului XX oamenii pot să gândească așa", a declarat Ponta, la începutul ședinței de guvern.

El amintit că România este în favoarea împărțirii refugiaților în cadrul Uniunii Europene în funcție de posibilitățile fiecărei țări și nu prin impunerea de cote obligatorii.

"Poziția României este aceea de solidaritate, de sprijin, de respectare a obligațiilor pe care le avem și de a face ceea ce putem să facem. Capacitatea noastră este de 1.786. În condițiile în care avem deja o parte din aceste locuri, vreo 200, deja ocupate, nu putem să ne angajăm la mai mult decât putem face. Cel mai rău lucru e să te angajezi la ceva ce nu poți face. Mai bine să spui adevărul și să spui foarte clar ce poate să facă România și nu cote obligatorii, ci cote în funcție de posibilitățile fiecărei țări. Asta e poziția României și asta va susține și în cadrul JAI și cu siguranță și președintele în cadrul Consiliului European", a susținut primul-ministru.

Citeşte şi: ANUNŢ OFICIAL despre refugiaţi. Comisia Europeană cere României să găzduiască 6.351 de imigranţi

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 sep, 16:18
Daniel
Nu MUSULMANIZARII
Rusine sa i-ti fie Ponta...faci exact cum ti se dicteaza de la Washington, mafiot corupt.
Ai dat si unda verde pentru construirea moscheei...rusine sa i-ti fie tradator de tara si de neam. Jocurile sunt facute pe ascuns iar coruptul de Ponta are mult de castigat, de aia tine cu dintii de scaun. Noi , Romanii nu suntem de acord cu emigrantii musulmani. Nu si nu...pentru ca nu vrem sa ne taie gaturile...la noi acasa !!!
09 sep, 13:53
viorica
Cum sa faci bani online!
Cum sa faci bani online! Colaboreaza si tu acum cu o echipa de incredere si castiga bani! Iti oferim un ghid pas cu pas cu care sa inveti tot ceea ce trebuie sa faci. Aici seriozitatea este la ea acasa! Dupa cum vei vedea, alti oameni au primit deja bani, asa ca totul e sigur si de maxima incredere! Cere urgent detalii la adresa de email: [email protected]
09 sep, 13:35
Mirela Palada
cand ai plagiat,fapt constatat de niste comisii,cand ai facut faptele pentru care esti cercetat penal,cand ai mintit cu nonsalanta,cand ai fost avocatul unor infractori si al lui Cocos,unde era rusinea aia de care faci caz azi?
curat Caragiale...Coana Mita...etc

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ