Ponta: Diferenţa dintre Băsescu şi Izaura Anghel este că el nu a avut camera de filmat la cravată

| 20 iul, 2014

Victor Ponta consideră că, începând cu 1 ianuarie 2015, trebuie stabilită o regulă legată de modul în care se fac publice înregistrările discuţiilor de la Cotroceni, el afirmând şi că nu l-a deranjat că preşedintele Traian Băsescu a făcut publică filmarea consultărilor pe tema reducerii CAS, deşi acesta s-a comportat ca Izaura Anghel, care l-a filmat pe ascuns pe Mircea Băsescu şi a făcut publică înregistrarea.

"Deci, din punctul meu de vedere, începând cu 1 ianuarie 2015, cred că trebuie stabilită o regulă, care să fie cunoscută de toată lumea şi care să fie următoarea: au loc discuţii între preşedinte şi Guvern sau liderii partidelor parlamentare, acestea se înregistrează şi se pun pe site la sfârşit. (...) Vă garantez acest lucru, că va exista o procedură pe care toată lumea o va şti', a spus premierul Victor Ponta, la Antena 3.

Citește și: ÎNREGISTRAREA de la Cotroceni. Băsescu către Petrescu: Unde spuneaţi că aţi terminat: la Harvard, la Oxford?

Acesta a punctat faptul că este vorba de prestigiul funcţiei de preşedinte şi a susţinut că Traian Băsescu s-a comportat, în acest caz, la fel ca Izaura Anghel, cea care l-a filmat pe fratele preşedintelui şi a dat publicităţii înregistrarea discuţiei.

'Aici e vorba de prestigiul funcţiei. Care este diferenţa între domnul Băsescu şi Izaura Bercea? Doar că nu şi-a pus camera la cravată, şi-a pus-o în spate. Ai o procedură care spune: veniţi la preşedintele României, se filmează, se dă la toată lumea, nu doar la prieteni, la toate posturile (...) E în regulă, e foarte bună această procedură. Altfel, domnul Băsescu s-a comportat ca domnul Bercea (...) ca cel care a filmat cu cravata, e acelaşi lucru. Ori, aici vorbim de prestigiul unei funcţii', a precizat Victor Ponta.

Citește și: Debutul regizoral al lui Traian Băsescu la Casa de filme Cotroceni

Ponta spune că Băsescu ar trebui să publice şi înregistrarea când a decis cu Boc tăierea salariilor şi pensiilor

Premierul a mai spus că nu-l deranjează că preşedintele a dat publicităţii înregistrarea discuţiilor şi consideră că ar trebui să se facă publice toate aceste filmări, inclusiv cea în care s-a luat în 2010 decizia tăierii pensiilor şi salariilor.

'Nu mă deranjează absolut deloc faptul că s-au dat filmările (...) Eu cred că ar trebui să dea toate înregistrările, de la toate consultările şi cu Guvernul pe care eu îl conduc şi cu Guvernul Ungureanu şi cu Guvernul Boc. Eu aş vrea, sincer, pe partea de istorie a acestei naţiuni, aş vrea să văd filmarea discuţiilor pe care domnul preşedinte Băsescu le-a avut cu domnul prim-ministru Boc, atunci când au tăiat pensiile şi salariile. Aş vrea să văd acea filmare. Nu ne mai ajută cu mult acum, dar poate vedem, de fapt, cum s-au luat decizii care au afectat viaţa a milioane de oameni. (...)', a afirmat premierul.

Victor Ponta a dat asigurări că nu va face publice lucruri private şi a subliniat că dacă oamenii discută numai în faţa camerelor de luat vederi, nu se vor mai putea lua decizii, la un moment dat.

'Eu nu voi face acest lucru, să încep să povestesc lucruri private (...) Mi se pare că este un punct până la care fiecare trebuie să ştie că este partea de transparenţă, după care dacă oamenii discută numai în faţa camerei de luat vederi să ştiţi că va fi imposibil să luăm, la un moment dat, decizii', a conchis premierul.

Citește și: 5 concluzii dupa “consultarile” de la Cotroceni

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ