Ponta: Exclud ruperea acordului cu FMI, dar un deficit de 0,9% e inacceptabil

| 05 dec, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat la Obiectiv.info că negocierile cu FMI sunt în curs şi că nu crede că acest acord va fi rupt, deşi un deficit de 0,9% din PIB, cum cere Fondul, i se pare 'inacceptabil'.

"E o perioadă de negocieri. Eu am deja suficientă experienţă (...). De fiecare dată negocierile sunt dure. (...) Azi când vorbim cred că nu se va rupe niciun acord cu FMI. (...) Pentru mine, ca prim-ministru, şi Guvernul meu e inacceptabil un deficit de 0,9% din PIB", a afirmat premierul Victor Ponta într-un interviu pentru Obiectiv.info.

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a solicitat un deficit bugetar de 0,9% din PIB pentru anul 2015, dar autorităţile române consideră inacceptabil un deficit bugetar mai mic de 1,4%.

'România nu îşi poate permite azi să coboare sub un deficit de 1,4% din PIB. (...) Mandatul meu este de a nu coborî sub 1,4%, care oricum este prea mic şi prea apăsător pentru situaţia României de azi. Orice discuţie sub 1,4% este inacceptabilă. Dacă s-ar porni de la o negociere de 0,9% pe cash, ar duce la o îngenunchere definitivă a economiei româneşti', a declarat vineri ministrul delegat pentru Buget, Darius Vâlcov, la Antena 3.

VEZI aici cele mai importante declaraţii ale premierului

Tag-uri: FMI, victor ponta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ