Ponta explică de ce se ridică o moschee în București

| 13 iul, 23:28

Premierul Victor Ponta a explicat, luni, într-un interviu acordat postului de televiziune Antena 3. de ce se ridică o moschee în București. Astfel primul-ministrul a ținut să sublinieze că între România și Turcia există un parteneriat strategic.

Un alt motiv invocat de Ponta în favoarea construcției unei moschei este legat de faptul că lăcașul de cult este adresat credincioșilor. De asemenea, premierul a mai admis că în timpul guvernării sale s-a refăcut și Templul Coral al evreilor.

Mai mult, Ponta a mai subliniat că, deși românii sunt majoritari ortodocși, sunt toleranți, iar din acest punct de vedere ridicarea unei moschei în București nu ar trebui să fie o problemă.

Lăcaşul de cult pe care Turcia vrea să-l construiască în Bucureşti creează deja controverse în mediul politic românesc. Reprezentanţii musulmanilor din România spun însă că este „necesară” o asemenea investiţie. Cert este că moscheea se va construi pe un fost teren al statului, foarte valoros.

Turcia va construi în București una dintre cele mai mari moschei din Europa. Pe un teren de pe bulevardul Expoziției, dăruit de Guvrenul României Muftiatului Cultului Musulman din România, se va ridica de fapt un centrul cultural de 11.000 de metri pătrați, care va include, pe lângă moschee, care va putea adăposti 2.000 de persoane, săli de curs pentru ca imamii să predice din Coran, o bibliotecă şi chiar spaţii de cazare. Terenul valorează circa patru milioane de euro și a aparținut Regiei Autonome de Administrare a Patrimoniului Protocolului de Stat. Singura condiţie pe care a impus-o guvernul este ca lucrările de construcţie a moscheei să înceapă în trei ani. Fondurile pentru construire vor fi asigurate de către statul turc.

Fostul președinte Traian Băsescu a criticat în termeni duri decizia Guvernului. "Avem un premier care stă pitit pe la Istanbul. Şchiop, dar a luat decizia cu moscheea, ceea ce ne face să ne gândim că a fost operat la cap, nu la picior. E o poveste, dacă n-ar fi tragică, ar fi comică (...) Astfel de decizii sunt nesăbuite, dacă nu chiar antinaţionale. Avem o minoritate de 60-70.000 de musulmani, avem moschei la Constanţa, dar să faci cea mai mare moschee din Europa si sa aduci 600.000 de studenţi mulsulmani.(...) Nu există risc mai mare decât să aduci studenţi musulmani în ţară", a spus fostul preşedinte, la o întrunire a PMP, care s-a desfăşurat la Piteşti. Acesta a precizat că decizia trebuie discutată în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării şi că proiectul trebuie respins.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ