Ponta îl indică pe liberalul Sorin Roşca Stănescu ca o problemă în USL

| 15 mai, 2013

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, la finalul şedinţei USL, că în cadrul Uniunii există "o problemă seriosă" care îl priveşte pe senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu, care ar fi dus o campanie împotriva PSD şi are "o agendă proprie".

"Avem o problemă serioasă în USL, noi cei de la PSD am invocat articolul 1.1.4. din acordul USL care prevede foarte clar că niciun membru al unui partid component nu poate să atace partidele celelalte, în cazul de faţă un senator PNL, Sorin Roşca Stănescu, şi am cerut o poziţie clară a PNL. Acum situaţia este foarte gravă, încât e foarte clar că atunci când un membru al unui partid component duce o campanie alături de grupuri de interese împotriva unui alt partid trebuie luată o decizie", a spus Ponta, citat de Mediafax.

Premierul a evitat să precizeze dacă a cerut sancţionarea lui Sorin Roşca Stănescu şi a susţinut că a solicitat poziţia oficială a PNL în acest caz.

În ceea ce priveşte comisia senatorială de anchetă în cazul interceptării judecătorului CEDO, Corneliu Bârsan, aceasta ar fi fost făcută de Roşca Stănescu "ca să aibă de unde să-şi dea demisia", potrivit liderului PSD.

"El are propria lui agendă, nu are legătură nici cu USL, nici cu nimic altceva. De ce a făcut-o, ca să-şi dea demisia? E circ", a mai susţinut Ponta.

Premierul a justificat că preşedinţia comisiei de anchetă în cazul Bârsan este deţinută de senatorul PSD Georgică Severin, deoarece astfel ar fi fost repartizată funcţia pe "algoritmul parlamentar". Totodată, Ponta a apreciat că Severin "a procedat foarte corect" în cadrul comisiei de anchetă.

Articolul 1.1.4. din protocolul USL invocat de Victor Ponta prevede: "Conflictele publice între membrii partidelor, precum şi atacurile publice împotriva unor colegi sau a unui partid din Alianţă nu sunt permise".

De asemenea, în protocolul Uniunii mai există o prevedere în cazul încălcării prevederilor acestui document la punctul 9.10: "Sancţiunile pentru încălcarea protocolului se asimilează celor pentru încălcarea statutelor partidelor, decise de fiecare partid în parte, din proprie iniţiativă sau la solicitarea celeilalte părţi".

Senatorii PNL care au demisionat din Comisia de anchetă a cazului judecătorului Corneliu Bârsan afirmă că prin acest gest protestează faţă de încercarea majorităţii PSD din Comisie de a muşamaliza încălcarea imunităţii diplomatice a magistratului român la CEDO.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ