Ponta, încă un atac la Dragnea şi la Guvernul Grindeanu

| 22 feb, 13:23

Fostul premier Victor Ponta lansează noi critici extrem de dure la adresa actualului Executiv, un Guvern pe care îl vede condus de „4 piloţi" - Grindeanu, preşedintele Klaus Iohannis, Liviu Dragnea şi „Sistemul" -, comparându-l cu un avion în cabina căruia se ceartă patru piloţi.

„Dumneavoastră vedeti un avion şi în cabină sunt 4 piloţi care se îmbrâncesc şi ţipă unul la altul, va mai urcaţi în el? Sau dacă deja sunteţi înăuntru, vă uitaţi după 'Ieşirea de Urgenţă' sau vă rugaţi la Dumnezeu să ajungeţi cât mai repede la aterizare ca să fugiţi mâncând pământul, bucuroşi că aţi scăpat?", se întreabă retoric Ponta, într-o postare pe pagina sa de socializare. În plus, acesta îl atacă din nou pe Dragnea, despre care spune că nu doar că a anunţat la început membrii Cabinetului, „dar îi şi coordonează direct şi prezintă public toate lucrurile pozitive - cele negative le lasa pentru bieţii miniştri".

„Îmi sustin cu tărie opinia şi simt nevoia să mai adaug câteva elemente despre ce înseamnă un act de guvernare eficient şi coerent şi pericolele care pot apărea (...) Acum văd Guvernul Grindeanu (pe care l-am votat şi al cărui succes m-ar face foarte fericit şi liniştit) cum are deja 4 piloţi! Lângă Premier trage de manşă cu toată puterea şi preşedintele Iohannis (instalarea cu forţa în capul mesei de la Palatul Victoria sau somatiile legate de buget sunt elemente evidente), trage vizibil şi Preşedintele PSD Liviu Dragnea (care nu doar că a anunţat la început membrii Cabinetului, dar îi şi coordonează direct şi prezintă public toate lucrurile pozitive - cele negative le lasa pentru bieţii miniştri), există din ce în ce mai vizibil şi public şi a patra 'mână' pe manşă - cea a Sistemului care transmite prin vocea Procurorului General sau a Procurorului Şef DNA ce ordonanţe sau legi trebuie să adopte sau să nu adopte Guvernul, cine poate sau nu poate să fie Ministru sau Secretar de Stat - ba chiar şi câte salarii se pot mări din ipoteticele şi fantezistele 'prejudicii'", a scris pe Facebook Victor Ponta.
Fostul premier a comparat Cabinetul Grindeanu cu un avion în cabina căruia se ceartă patru piloţi şi a sugerat că nu şi-ar dori să se „îmbarce" în aşa o guvernare şi, mai mult, că oricine s-ar găsi într-o asemenea situaţie probabil că ar căuta ieşirea de urgenţă sau ar vrea să fugă „mâncând pământul".
„O întrebare simplă: dumneavoastră vedeti un avion şi în cabină sunt 4 piloţi care se îmbrâncesc şi ţipă unul la altul, va mai urcaţi în el? Sau dacă deja sunteţi înăuntru, vă uitaţi după 'Ieşirea de Urgenţă' sau vă rugaţi la Dumnezeu să ajungeţi cât mai repede la aterizare ca să fugiţi mâncând pământul, bucuroşi că aţi scăpat?", a adăugat Ponta.
Mesajul fostului premier vine la doar o zi după ce Ponta l-a criticat pe Dragnea pentru că nu şi-a asumat proiectul şi l-a găsit vinovat pe fostul ministru al Justiţiei, Florin Iordache, pentru că nu a comunicat bine în privinţa OUG 13. „A fost lipsă de asumare. Nu poţi să dai totul pe Iordache. Domnii Tăriceanu, Dragnea şi Grindeanu trebuiau să spună ziua la amiaza-mare. Dacă zici că e urgenţă, nu o lăsa peste 10 zile. Dacă e ceva ce arde, bine, dacă nu, las-o în Parlament. În plus de asta, nu s-a comunicat. Totul a fost o greşeală (...) Nu a înţeles nimeni nimic. Dintr-o idee bună şi corectă, s-a ajuns la un dezastru (...) O parte importantă din societate, orice ar fi, este anti-PSD. Pot să facă orice (...) Nu am înţeles ce se întâmplă. Eu nu am vrut să fie eliberaţi hoţii din puşcării'', a declarat Ponta la o emisiune televizată.
Tag-uri: victor ponta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ