Ponta: Iohannis merge nepregătit la întâlniri cu FMI

| 20 oct, 18:54

Victor Ponta i-a răspuns ironic lui Klaus Iohannis, după ce președintele, în urma întrevederii cu delegația FMI, s-a declarat îngrijorat în legătură cu vulnerabilităţile care pot afecta cadrul fiscal-bugetar viitor.

”Domnul Iohannis nu cunoaște bugetul pe 2016 pentru că nu e făcut. Nu poți să critici ceva ce nu există! Nici eu nu cunosc bugetul. Așa i-o fi scris Dan Mihalache notele", a spus Victor Ponta

Premierul a explicat că legea ajunge abia în noiembrie în Parlament, după care ajunge la președinte pentru promulgare. 
“Vineri avem rectificare pozitivă, aceste sume suplimentare le repartizăm către salariile medicilor, despăgubiri în agricultură și încălzire. Rămânem în ținta de deficit de 1,83% din PIB, un PIB care e mai mare decât era în Legea Bugetului”, a mai arătat șeful Executivului.

Totodată, premierul Victor Ponta a mai declarat că președintele Iohannis nu a cerut niciun document Guvernului, ducându-se nepregătit la discuțiile cu delegația FMI.

“Nouă nu ne-a cerut nicio dată, niciun document, se duce nepregătit la întâlniri cu FMI și se bazează doar pe niște note. Noi îi punem la dispoziție toate datele. Nu mă cert cu președintele, asta urmărește presa.”, a mai declarat Victor Ponta la Antena 3.

”În urma întâlnii pe care am avut-o, astăzi (marți - n.r.), la Palatul Cotroceni, cu delegația FMI, îmi exprim îngrijorarea cu privire la vulnerabilităţile care pot afecta cadrul fiscal-bugetar viitor. Sper ca deficitul bugetar să fie păstrat sub control”, a mai notat președintele. 

Reprezentanții FMI au avut, marți, discuții cu președintele Klaus Iohannis în cadrul cărora s-a avut în vedere modul prin care guvernul României a implementat reformele asumate în ultimul acord încheiat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ