Ponta l-a învins pe Băsescu la Bruxelles

| 10 sep, 2014

După ce Victor Ponta a dat o lovitură puternică regimului condus de Traian Băsescu în 2012 prin câştigarea alegerilor, premierul a reuşit luna aceasta să îl învingă pe şeful statului şi la Bruxelles, unde a obţinut desemnarea Corinei Creţu în funcţia de comisar european în fruntea Politicilor Regionale.

Obţinerea unuia dintre portofoliile cele mai prestigioase din cadrul Executivului de la Bruxelles, repectiv Comisariatul pentru Politică Regională, reprezintă o performanţă importantă pentru ţara noastră. Practic, Corina Creţu va administra aproape o treime din bugetul Uniunii Europene, respectiv 351,8 miliarde de euro, în intervalul 2014-2020. Comisariatul gestionat de vicepreşedintele PSD este responsabil pentru implementarea politicilor de coeziune ale Uniunii Europene, unul din cele mai importante portoflii din cadrul Executivului comunitar. Portofoliul care va fi condus de către vicepreşedintele PSD gestionează fonduri esenţiale pentru dezvoltarea României şi pentru eliminarea decalajului dintre ţara noastră şi statele europene.

Pentru ca ţara noastră să obţină gestionarea Politicilor Regionale, premierul Victor Ponta şi cabinetul său au efectuat o serie de demersuri pe lângă oficialii de la Bruxelles. În urma unor negocieri lungi şi complicate, Corina Creţu a fost nominalizată să administreze Politicile Regionale. Atacurile venite de la Bucureşti din partea opoziţiei şi a lui Traian Băsescu nu au diminuat în cele din urmă şansele României de a obţine una dintre cele mai relevante poziţii din cadrul Executivului european. Însă, demersurile ACL şi ale lui Traian Băsescu le-au arătat o dată în plus oficialilor europeni că opoziţia din România şi şeful statului au propria agendă, separată de interesul României.

În ciuda mizelor importante pentru ţara noastră, Traian Băsescu a încercat în fel şi chip să pună piedici numirii Corinei Creţu în funcţia de comisar european pentru Politici Regionale. Pentru a-şi urma propriile interese, şeful statului a contestat propunerea Corinei Creţu pentru funcţia de comisar european, ignorând interesele naţionale. De altfel, liderul de la Cotroceni nu a ezitat în a-l suna pe Jean-Claude Juncker pentru a bloca nominalizarea Corinei Creţu pentru funcţia de comisar. Şeful statului nu este la prima iniţiativă de acest gen, în 2006, Traian Băsescu a sabotat numirea lui Varujan Vosganian în fruntea unui portofoliu important pentru România în cadrul Comsiei Europene, preferând numirea lui Leonard Orban în fruntea unui domeniu minor precum multilingvismul.

Cu girul lui Traian Băsescu, Vasile Blaga şi Klaus Iohannis au încercat şi ei să facă tot ce le-a stat în putinţă pentru a bloca numirea vicepreşedintelui Grupului Socialist din Parlamentul European în fruntea unui comisariat influent din Executivul UE. Liderii ACL au trimis scrisori oficiale către preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi liderului PPE, Joseph Daul, invocând că nominalizarea europarlamentarului român pentru funcţia de comisar european s-a făcut prin încălcarea legii, fără ca aceasta să fie audiată de Parlamentul de la Bucureşti.

Performanţa obţinută de România prin numirea Corinei Creţu în fruntea unuia dintre cele mai importante comisariate din cadrul cabinetului european reprezintă o nouă victorie în lupta cu regimul patronat de Traian Băsescu. În loc să contribuie la obţinerea gestionării Politicilor Regionale de către un comisar român, şeful statului a încercat să saboteze interesele naţionale pentru a-şi satisface propria vanitate de a nu-l vedea pe Victor Ponta că obţine pentru România un portofoliu valoros.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
11 sep, 2014
tadeus
Cum
mai Lenuto l-a invins cind joi 4-09-2014 spune una vineri 5-09-2014 spune alta foarte nervos
Voi incercati sa il spalati pe cap dar sunt curios cine va plateste cumva Ghita
Cind a negociat cu Juncker pe holurile Parlamentul European
Cine il baga in seama pe mitoman
Tot intreb daca cumva la intilnirea cu Matteo Rizzi (atunci trebuia sa fie in tara sa se intilneasca cu Doamna Nuland) si s-a rugat ca sa fie pusa Corina Cretu stiindu-se ca va deveni Prim Ministru si deci Presedintele Comisiei Europene sa o puna asa undeva.
L-a torpilat pe Ciolos la ordinele lui Voiculescu si voi ii ridicati statuie, jalnic
10 sep, 2014
Ion
Elena ,esti blonda?? cum sa fie meritul Pontacului ,cind tipa de mama focului la Basescu , ca din cauza lui , a luat Corinuta Asistenta Umanitara !!! ??? Inca nu te-ai convins ca pe Ponta nu-l intreaba nimeni nimic ? Daca negocia ceva, zicea, lasati-l pe Base sa vorbeasca ,ca am vorbit eu . Iar tipatul la Base ,l-a demascat ca n-a negociat nimic ...
10 sep, 2014
WinDos
A infrant !!!
Ponta e prea prost ca sa inteleaga cum ajung comisari unii reprezentanti ai tarilor membre UE !!! El inca isi imagineaza ca se scrie o adresa cu antet, se semneaza si se trimite, dupa care se intampla !!! Bravo patratel !!!
10 sep, 2014
baba novac
a invins-o pe ma-sa, comunist jegos! cand va sta in scaunul de presedinte mai mult ca Basescu, atunci sa se gandeasca ca a invins, ceva poate, ca pe cineva nu are cum...pana atunci, viseaza cai verzi. a vandut tara iar daca va fi ales presedinte, prima miscare va fi sa ofere ungurilor Transilvania, ca drept multumire ca l-au ajutat la alegeri, fraudate cu siguranta. vom trai zile de cosmar, tara noastra va deveni din ce in ce mai mica si mai neinsemnata. ceausescu era comunist dar a tinut de tarisoara asta, insa acest hot nenorocit ne va distruge neamul.
11 sep, 2014
mosu babei
Baba novac alias babuco, du-te si te culca ca vorbesti prostii.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ