Ponta mulțumește echipei sale printr-un SMS. Băsescu ar vrea și el, dar n-are cui

| 23 oct, 2014

Recunoștința, spiritul de echipă și solidaritatea colegială sunt valori recunoscute în panoplia liderilor occidentali, dar au lipsit de pildă din trusa președintelui Traian Băsescu.

Rareș Bogdan a făcut caz în propria emisiune pe marginea unui mesaj de tip SMS trimis de premierul Victor Ponta colegilor din partid. Mesajul nu conține, așa cum s-a aștepta unii, nimic ilegal sau compromițător pentru candidatul USD, ci reprezintă mulțumirile acestuia către propria echipă pentru susținere. ”Stimaţi colegi, vă mulţumesc foarte mult pentru ce aţi făcut pentru mine şi partid până acum. În zilele următoare ne aşteaptă momente importante în care trebuie să fim alături. De efortul dvs. depinde viitorul României şi al oamenilor care au încredere în noi. Vă mulţumesc, Victor!”

Victor Ponta este cât se poate de îndreptățit să trimită un astfel de mesaj, o replică ale mesajelor asemănătoare pe care președintele social-democraților le-a tot trimis încă de la înființarea USL în 2011. Având în vedere că premierul se apropie de deznodământul previzibil și favorabil al cursei, după o perioadă incredibil de grea, cu o campanie electorală adeseori haotică, desfășurată într-un context economic ce poate fi caracterizat ca un efort de revenire dar în care cabinetele sale au fost permanent atacate și sabotate politic, putem să spunem că da, Victor Ponta are de ce să trimită astfel de mesaje.

Mai mult de atât, SMS-ul trimis de liderul USD colegilor săi este cea mai recentă dovadă că acesta a luat cât se poate de în serios promisiunea de a fi un președinte altfel. Recunoștința, spiritul de echipă și solidaritatea colegială sunt valori recunoscute în panoplia liderilor occidentali, dar au lipsit de pildă din trusa președintelui Traian Băsescu. Acesta nu a știut decât să își îndepărteze colaboratorii cei mai apropiați, oamenii de bază lăudați ieri fiind certați azi și atacați mâine. Privit în retrospectivă politicianul Traian Băsescu este de o ingratitudine legendară. Fără teama de a greși, singurii colaboratori care nu au fost niciodată atacați și certați: Elena Băsescu și Elena Udrea.

Fostul președinte a ”uitat” să mulțumească și să-și exprime recunoștința nu numai față de colaboratorii din PDL și ulterior din PMP, ci și față de categorii sociale mai largi. După ce a scăpat ca prin urechile acului la referendum, Traian Băsescu a menținut o tăcere inexplicabilă timp de trei luni. Supărarea și frustrarea acestuia la adresa adversarilor săi nu a lăsat loc mulțumirilor față de aceia care au luat în serios îndemnul președintelui și au boicotat referendumul.

Din acest punct de vedere mulțumirile lui Victor Ponta vin din cu totul și cu totul alt film. Căpitanul de navă Băsescu a detaliat el însuși că este adeseori incapabil să funcționeze într-un cadru democratic. Dar funcția de șef al statului presupune un lider, un om, nu un robot. Dincolo de ordine și porunci, avem de-a face cu președintele unei republici democratice, care trebuie să fie un lider adevărat și care știe să se se consulte, să dea dar să și accepte sfaturi, să știe într-un cuvânt să lucreze în echipă. Or, unde este echipă este și recunoștință, mulțumire și onestitatea celui care recunoaște meritele și efortul acesteia.

Victor Ponta apare ca un lider de factură occidentală, capabil să potențeze o echipă și în antiteză cu lupul singuratic Traian Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 oct, 2014
miha
INFORMATII
Ai nevoie de bani?Iti propun un job usor-3 ore pe zi lucrand de acasa de la calculatorul conectat la internet,poti castiga cel putin 300 dolari pe luna.Nu este o farsa este o oferta foarte serioasa.Nu este nici mlm,nici joc pyramidal.Daca vrei sa afllii mai multe detalii trimite”info” la adresa [email protected]
24 oct, 2014
ferenczy-comunicator
Liderii trimit SMS la Ponta...Ponta e ocupat cu Biden
„Stam cu ochii pe geam sa vedem daca nu vin mascatii sa ne salte”, declarau, in vara, liderii pesedisti din teritoriu. Nu de putine ori, in discutiile neoficiale, acestia au reclamat faptul ca actuala conducere a partidului i-a tradat, lasandu-i prada in ghearele procurorilor. Pe acest fond, afirmatia ministrului Justitiei, privind sustinerea de care se bucura DNA, a picat ca o bomba in PSD. Altfel spus, Cazanciuc a confirmat scenariul de cosmar, potrivit caruia baronii partidului au fost vanduti, unul cate unul, cu acordul sefului lor, Victor Ponta. „PSD mi-a cerut sa sustin DNA si am acordat resursele de care a avut nevoie si in materie umana, si in materie normativa in asa fel incat sa ramana o institutie performanta. Atata timp cat lucrurile merg bine, nu are rost sa le schimbam”, a declarat ministrul Justitiei. In context, acesta a mai precizat ca, prin actiunile lor, procurorii au reusit sa dea un semnal populatiei ca Justitia este cu adevarat independenta. „Este o activitate remarcata nu doar in plan intern, ci si in plan extern. DNA are contributia lui la cresterea increderii in justitie in ultimul timp. (…) Daca vor fi incalcari ale legii si oamenii nu inteleg ca exista niste limite in toate, cu siguranta ca vor continua si actiunile DNA”, a conchis Robert Cazanciuc.
23 oct, 2014
Leandru D
Domule Vlad G

Nimeni nu va atacat pe dumneavoastra si ca atare, nici dumneavoastra nu trebuie sa atacati pe nimeni.

Daca nu va place subiectul, puteti trece la alt site web care sa fie pe placul dumneavoastra.
23 oct, 2014
G Vlad
Cred ca de la atata mancat cacat ti-au crescut urechile alea atata ma Alexandra Radu :))

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ