Ponta: Nu m-am consultat cu Băsescu pentru a doua nominalizare de comisar european, nici cu privire la prima

| 31 aug, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat sâmbătă că nu s-a consultat cu Traian Băsescu cu privire la a doua nominalizare pentru funcţia de comisar european, iar, în ceea ce priveşte propunerea legată de Dacian Cioloş, acesta a afirmat că preşedintele a fost cel care şi-a exprimat această opţiune.

'Nu, nu m-am consultat nici cu privire la prima (propunere pentru postul de comisar european -n.r.). Dânsul (Traian Băsescu - n.r.) şi-a exprimat opţiunea pentru Dacian Cioloş şi mi s-a părut o opţiune bună. Dar altfel domnia sa nu are absolut nicio atribuţie în desemnarea comisarului european', a spus şeful Executivului, într-o declaraţie de presă susţinută la Guvern, întrebat dacă s-a consultat cu Traian Băsescu cu privire la a doua nominalizare făcută pentru funcţia de comisar european.

Şeful Executivului a susţinut că 'a avut o singură discuţie cu mult timp în urmă cu preşedintele Băsescu şi cu preşedinţii celor două Camere', motiv pentru care prima propunere pe care a făcut-o a fost aceea de a păstra portofoliul Agriculturii pentru Dacian Cioloş.

'Am avut mai multe discuţii cu domnul Juncker, ultima chiar ieri (n.r. vineri), legată de posibilitatea ca România să aibă un portofoliu important. Pentru mine, ca prim-ministru, cel mai important lucru este ca România să aibă un portofoliu, repet, cu încărcătură serioasă, şi un portofoliu din care, nu doar România, dar întreaga regiune şi Europa să poată beneficia de politici de dezvoltare. Din acest punct de vedere, am avut o singură discuţie, cu mult timp în urmă, cu preşedintele Băsescu şi cu preşedinţii celor două Camere, motiv pentru care prima propunere pe care am făcut-o a fost aceea de a păstra portofoliul Agriculturii pentru domnul Dacian Cioloş. În momentul în care preşedintele Comisiei, domnul Juncker, mi-a comunicat faptul că nu doar pentru România, ci şi pentru alte ţări păstrarea portofoliului deţinut în Comisia anterioară este foarte puţin probabilă, evident că am discutat cu domnia sa în dorinţa de a obţine un portofoliu cât mai bun pentru un comisar român', a arătat Ponta.

Întrebat dacă a doua nominalizare de comisar european este Corina Creţu, premierul nu a confirmat, afirmând doar că e vorba de o femeie

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
31 aug, 2014
ana
Fa Ponta, nu o face pe desteptul si respecta protocolul, respecta presedintele caci respecti o institutie chiar daca domnul Basescu iti sta in gat. Prin purtarea copilareasca nu faci decat sa scoti la iveala micimea gandirii politice, a caracterului si a bunului simt.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ