Ponta: Nu vom fi niciodată de acord cu autonomia pe criterii etnice

| 31 mar, 2014

România nu va accepta niciodată autonomie pe criterii etnice, a declarat liderul PSD, premierul Victor Ponta. Şeful Guvernului a punctat că judeţele Harghita şi Covasna primesc mai mult de la bugetul central decât contribuie şi sunt dependente de reîmpărţirea banilor, Bucureştiul contribuind cu aproape 20% la buget.

"Există un singur angajament foarte ferm pe care l-am avut dintotdeauna şi îl avem şi acum, când suntem aliaţi cu cei de la UDMR, şi anume că nu vom fi niciodată de acord cu autonomia pe criterii etnice. Autonomie înseamnă dezvoltarea structurilor locale pe criterii economice, sociale, culturale, niciodată pe criterii etnice. Din punctul ăsta de vedere, subiectul pentru noi este închis. Pe de altă parte, ştiu foarte bine că UDMR sau toate mişcările minorităţii maghiare au susţinut şi susţin o idee de autonomie care nu este funcţională nici în alte ţări", a spus Ponta la Antena 3, întrebat dacă se va renunţa la alianţa cu UDMR în urma declaraţiilor pe această temă ale oficialilor din Uniune.

El a susţinut că menţinerea unei relaţii de colaborare cu UDMR este o soluţie mult mai bună decât a-i radicaliza pe membrii Uniunii şi a-i face să se simtă cu adevărat persecutaţi.

În privinţa declaraţiilor liderilor UDMR pe tema autonomie, Ponta a apreciat că acestea erau "mai mult de campanie".

Premierul a adăugat că judeţele Harghita şi Covasna primesc mai mult de la bugetul central decât contribuie, ca şi majoritatea altor judeţe, Bucureştiul fiind în schimb cel care contribuie cu aproape 20% la bugetul naţional, alături de centre economice puternice, precum Iaşi, Ploieşti, Cluj, Timişoara, Constanţa, celelalte judeţe, mai ales cele mici, precum Harghita şi Covasna, fiind dependente practic de o reîmpărţire a veniturilor publice.

"Asta este o realitate pe care o ştiu foarte bine liderii politici",a conchis Ponta.

Tag-uri: UDMR, victor ponta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ