Ponta: Nu vom mai avea nevoie de un nou acord cu FMI

| 12 iun, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat joi că România nu va mai avea nevoie de un nou acord cu Fondul Monetar Internaţional, după finalizarea 'cu succes' a actualei înţelegeri cu instituţia financiară.

"Când vom finaliza cu succes acest acord, nu vom mai avea nevoie de un nou acord cu FMI, dar nu mai puţin important este că până atunci (...) Comisia Europeană va avea mai multe atribuţii privind controlul bugetar şi politicile fiscale şi ne vom strădui, la fel ca şi celelalte state membre UE, să atingem ţintele impuse de Comisia Europeană şi Consiliul European", a spus Ponta, într-un interviu pentru Bloomberg.

Şeful Executivului a subliniat faptul că România a avut o evoluţie macroeconomică favorabilă pe parcursul celor trei acorduri cu FMI.

Reprezentanţii Guvernului şi delegaţia comună a FMI, Băncii Mondiale şi Comisiei Europene s-au întâlnit joi la Palatul Victoria, pentru o rundă de concluzii ale vizitei de evaluare a acordului preventiv de tip stand-by.

Tag-uri: FMI, victor ponta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ