Victor Ponta: Nu vreau să mă acuze nimeni că e un defect faptul că sunt român sau ortodox în ţara mea

| 29 iul, 2014

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, marţi seară la Craiova, că deşi nu vede o problemă ca un candidat la funcţia de preşedinte al României să nu fie de etnie română, nu îşi doreşte ca statutul de român sau ortodox să fie privit ca un defect.

'Nu cred că un candidat la funcţia de preşedinte al României are o problemă dacă nu este ortodox sau nu e de etnie română. Cred că are exact aceleaşi drepturi cu mine. Dar vreau un lucru şi îl spun de fiecare dată: nu vreau să mă acuze nimeni sau să spună cineva că este un defect faptul că sunt român sau ortodox în ţara mea. Aşa m-am născut, aşa o să mor. Sunt mândru de asta şi cred că trebuie să fiu respectat pentru acest lucru', a spus Ponta.

Totodată, liderul social-democraţilor a subliniat că, în continuare, trebuie sprijinite atât Biserica, cât şi cultele religioase, adăugând că România e ţara tuturor 'indiferent de etnie şi de religie'.

'România este o ţară în care credinţa noastră este esenţială pentru fiinţa neamului românesc şi trebuie să sprijinim toate cultele. (...) Biserica şi Armata sunt instituţii fundamentale care au ajutat la fondarea şi salvgardarea naţiunii române şi cred că merită să fie respectate şi sprijinite. (...)Vă asigur, ca premier am arătat tot respectul şi sprijinul nu doar pentru BOR, bineînţeles sunt ortodox, majoritatea românilor e ortodoxă - ci pentru toate celelalte culte, romano-catolic şi greco-catolic, protestanţi, neoprotestanţi, musulmani, evrei, pentru oricine', a mai spus Ponta.

Citeşte şi: Ce spune PONTA despre prezidențiabilul Klaus Iohannis

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ