Ponta: O piaţă a energiei competitivă şi o taxare a muncii scăzută vor face România mai prosperă şi stabilă

| 12 iun, 2014

Partenerii financiari internaţionali trebuie să înţeleagă că o piaţă a energiei competitivă şi taxarea mai scăzută a muncii va face România mai prosperă şi mai stabilă, a declarat premierul Victor Ponta, joi, la 'Conferinţa privind finanţele şi investiţiile regionale pentru Europa de Sud-Est', organizată de Euromoney.

'Îl voi asculta pe guvernator şi apoi voi merge la birou pentru a-mi face temele în vederea marii întâlniri cu instituţiile financiare internaţionale şi Comisia Europeană. Pentru a-i convinge şi pe ei că a avea o piaţă a energiei competitivă şi taxare mai scăzută a muncii va face România mai prosperă şi mai stabilă', a afirmat Victor Ponta.

Alături de premier la 'Conferinţa privind finanţele şi investiţiile regionale pentru Europa de Sud-Est', organizată de Euromoney, s-a aflat ca invitat şi guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu.

Reprezentanţii Guvernului vor avea joi o întâlnire finală, de concluzii, cu delegaţia comună a FMI, Băncii Mondiale şi Comisiei Europene prezentă în România, obiectivul principal rămânând acela al relaxării fiscale în privinţa impozitării muncii, după cum a anunţat anterior premierul Victor Ponta.

'Important este ca obiectivul principal, o relaxare fiscală în ceea ce priveşte impozitarea muncii, să fie atins într-o perioadă de timp rezonabilă', declara miercuri prim-ministrul.

Ponta şi-a exprimat speranţa ca reprezentanţii Opoziţiei să nu-şi fi schimbat părerea, în special liberalii, şi să susţină Guvernul în efortul pe care-l face de relaxare fiscală, ţinând cont de datele foarte bune privind creşterea economică, reducerea deficitului, a cheltuielilor bugetare de la începutul anului.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat însă miercuri, după întâlnirea pe care democrat-liberalii şi liberalii au avut-o cu delegaţia finanţatorilor, că PDL şi PNL solicită suspendarea liberalizării preţului la gaze. De asemenea, democrat-liberalii cer sistarea vânzărilor de acţiuni deţinute de stat la companiile energetice.

Executivul nu a pregătit măsura reducerii CAS cu 5 puncte procentuale pe care liberalii au propus-o şi are o abordare ţintită pe măsuri electorale fără un 'concept de guvernare', a completat preşedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis.

El a precizat că unul dintre punctele importante discutate cu reprezentanţii instituţiilor financiare a fost modul în care Guvernul vine 'cu tot felul de măsuri, ba una de stânga, ba una de dreapta', adăugând că din partea Executivului nu există 'concept de guvernare'.

Delegaţia comună a Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale se află la Bucureşti din 2 iunie pentru a treia evaluare a acordului stand-by de tip preventiv, misiunea urmând să se încheie pe 16 iunie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ