Ponta: Obiectivul aderării la zona euro în 2019 trebuie să reprezinte o ţintă clară

| 12 iun, 2014

Obiectivul aderării României la zona euro în 2019 trebuie să reprezinte o ţintă clară, bazată pe criteriile reale de aderare, cum ar fi competitivitatea economiei, dar şi una simbolică, având în vedere că ţara noastră va deţine în 2019 preşedinţia Uniunii Europene, a declarat premierul Victor Ponta.

"Obiectivul aderării la zona euro rămâne unul ambiţios, dar un scop rezonabil, având în vedere că România a îndeplinit cele mai multe din criteriile tehnice. Acum însă nu este vorba doar criteriile tehnice. Aici putem spune că suntem pregătiţi (...), dar după aceea vin adevăratele criterii, care înseamnă competitivitatea economiei, care s-a îmbunătăţit, dar nu este la nivelul zonei euro, şi celelalte standarde reale. De aceea cred că 1 ianuarie 2019 este o posibilă ţintă, dar trebuie să ne ridicăm la nivelul acestei ţinte. (...) Dacă stăm să aşteptăm aderarea la zona euro, dar nu avem o ţintă clară, îmi este teamă că vom găsi întotdeauna motivaţia pentru a o întârzia. Deci, 1 ianuarie 2019 trebuie să fie o ţintă clară, dar şi una simbolică, pentru că România va deţine preşedinţia Uniunii Europene în 2019', a declarat premierul Victor Ponta.

Prim-ministrul a spus că, pe lângă atingerea unei competitivităţi economice la nivelul zonei euro, România trebuie să adâncească integrarea în Uniunea Europeană, ceea ce înseamnă, printre altele, şi intrarea în spaţiul Schengen.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ