Ponta: Președintele Iohannis se duce degeaba la Bruxelles

| 23 sep, 13:38

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri, la Palatul Parlamentului, că președintele Klaus Iohannis "se duce degeaba la Bruxelles", unde are loc ședința Consiliului European, "pentru că orice se decide acolo, mai puțin politica externă a UE, ține de Guvern".

El a făcut această precizare, întrebat dacă își menține punctul de vedere avansat pe vremea când șef al statului era Traian Băsescu, că la Consiliul European trebuie să meargă prim-ministrul.

"Vă spun ce era și atunci și ce e valabil și azi. Președintele se duce degeaba. Orice se decide acolo, mai puțin politica externă a UE, ține de Guvern. De aceea toată lumea merge cu primul ministru. Cu foarte mici excepții în care Constituția prevede altfel. Acum, președintele se duce, zice ceva, după aceea vine și îmi spune mie..... Acesta este sensul, Consiliul European este un Guvern al UE și atunci, ați văzut, vorbește domnul Leonard Orban despre refugiați, și... unde îi ducem, acasă la domnul Leonard Orban?", a afirmat Ponta.

Citeşte şi: Iohannis: Acest prim-ministru nu va participa niciodată la Consiliul European

Întrebat dacă a fost informat de președintele Iohannis, prima oară, când s-a discutat despre situația refugiaților, Ponta a răspuns negativ. "Nu, dar în general aflu de la colegii mei premieri despre ce se discută în Consiliul European și sunt la curent", a susținut șeful Executivului.

El a menționat că a avut o discuție cu șeful statului, la început de mandat, pe această temă, iar președintele i-a spus că el merge la Consiliul European. "Am avut o discuție la început, mi-a zis că domnia sa merge. Merge, nicio problemă, noi îi dăm toate documentele. Dacă ajungeam președinte, mergea prim-ministrul la Consiliul European, că așa are sens, are logică", a detaliat Victor Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ