Ponta: Presa este a patra putere în stat şi trebuie cu toţii să-i arătăm respectul cuvenit

| 04 mai, 2014

Articolul 30 din Constituţie referitor la libertatea de exprimare reprezintă temelia democraţiei statului român şi un drept inviolabil, a declarat sâmbătă premierul Victor Ponta, într-un mesaj transmis cu prilejul Zilei Mondiale a Libertăţii Presei.

"În fiecare an, pe 3 mai, jurnaliştii din întreaga lume celebrează Ziua Internaţională a Libertăţii Presei. Chiar dacă pentru domnul Băsescu legea fundamentală a devenit un document pe care simte că îl poate ignora oricând doreşte, pentru mine articolul 30 din Constituţie, referitor la Libertatea de exprimare, reprezintă temelia democraţiei noastre şi un drept inviolabil, pentru care mii de români şi-au dat viaţa la Revoluţie. Voi lupta întotdeauna împotriva cenzurii de orice fel. Presa este a patra putere în stat şi trebuie cu toţii să-i arătăm respectul cuvenit!" - a scris premierul Ponta în mesajul postat pe facebook.

La 23 decembrie 1993, Adunarea Generală a ONU declara ziua de 3 mai drept Ziua Mondială a Libertăţii Presei. Inţiativa a fost lansată la Conferinţa Generală UNESCO care, printr-o rezoluţie din 1991 asupra promovării libertăţii presei în lume, a recunoscut că o presă liberă, pluralistă şi independentă este o componentă esenţială a unei societăţi democratice.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ