Ponta pune punctul pe "i" în problema agresiunii ruse din Ucraina. Va susține Iohannis poziția?

| 27 sep, 2014

Prim – ministrul Victor Ponta a participat în perioada 23 – 25 septembrie, la New York, la cea de-a 69-a sesiune a Adunării Generale a ONU. Discursul național al liderului PSD în fața reuniunii plenare a Națiunilor Unite, unde 140 de țări au fost reprezentate la nivel de președinte sau prim-ministru, a reprezentat semnalul independenței energetice a României chiar din SUA în raport cu șantajul energetic al Rusiei din regiunea Sud – Est a Europei.

Discursul ținut de Victor Ponta în SUA a reprezentat un moment foarte important pe arena internațională atât pentru România, cât și pentru vecinii noștri. Prin vocea liderului PSD, România susține principiul suveranității și al integralității teritoriale al tuturor țărilor și respinge orice formă de presiune externă asupra statelor din estul Europei.

Un mesaj important transmis de România atât pentru Ucraina, cât și pentru Republica Moldova este acela că țara noastră susține cu tărie procesul de integrare al Ucrainei, respectiv al Republicii Moldova și Georgia. România și-a asumat responsabilitatea prin vocea premierului Victor Ponta de a ajuta la obținerea păcii în această zonă a Europei.

Candidatul Ponta la alegerile prezidențiale a pus punctul pe „i” în problema agresiunii ruse în Ucraina. Victor Ponta este singurul prezidențiabil care se bate pentru ca România să-și câștige independența energetică, astfel încât Rusia să fie ținută la distanță de țara noastră. Însă poziția lui Iohannis și a Elenei Udrea pe tema independenței energetice este îngrijorătoare, pentru că prin declarațiile lor  anti – independeță energetică fac jocurile Rusiei!

Vizita lui Victor Ponta în SUA a avut ca scop prezentarea oportunităților de investiție în sectorul energetic din România și de a promova capacitățile companiilor românești din sectorul energetic ca furnizoare de servicii și expertiză locală în proiectele din România, precum și din alte regiuni.

Victor Ponta, în calitate de premier și de viitor Președinte al României, are ca obiectiv: asigurarea independenței energetice. Liderul PSD propune 3 direcții majore de acțiune pentru ca România să poată fi Lider regional în energie în 5 ani.

În primul rând, șeful Guvernului urmărește creșterea independenței și securității energetice a țării noastre. În a doua jumătate a anului 2019, România are perspectiva strategică de a deveni a doua țară din UE, după Danemarca, care poate produce mai multe resurse energetice decât consumă.

În al doilea rând, Victor Ponta urmărește atragerea de investiții pentru modernizarea sectorului energetic românesc. Prin programul său prezidențial, liderul PSD vrea ca România să atragă capital privat autohton și străin, pentru ca aceasta să ofere un mediu predictibil și atractiv. Politica premierului este că timpul privatizaților cu acționar strategic a trecut și că statul poate și trebuie să dețină controlul în societățile strategice din energie, coportându-se astfel în mod corect ca acționar.

Iar în al treilea rând, Victor Ponta dorește amplificarea rolului țării nostre în definirea politicilor și strategiilor energetice la nivel european. În România, energia este un domeniu ce trebuie să joace un rol mai activ la nivel european, pentru că țara noastră a fost prima din lume care a avut o producție de țiței înregistrată oficial.

Liderul Guvernului este singurul candidat la alegerile prezidențiale din noiembrie care nu are complexe să spună „pa!” Rusiei, întrucât câștigarea independenței și securității energetice este un obiectiv foarte imporant pentru Ponta. Oare prezidențiabilul ACL, Klaus Iohannis, va susține câștigarea independenței energetice pentru România?

Din păcate, din declarațiile date de Iohannis în ultima vreme, primarul de la Sibiu respinge exploatarea, acesta dorind ca, în continuare, România să importe gaze și nu ca țara nostră să-și câștige independența energetică. Klaus Iohannis spune „pas” potențialului României de a produce mai multe resurse energetice decât consumă, întrucât, la TVR, liderul liberal a declarat că „politica energetică ține de domeniul securității naționale. Noi trebuie să ne rezolvăm problema energiei, probabil trebuie să găsim resurse alternative”.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ