Ponta: Rectificarea bugetară va fi una pozitivă și ne va păstra în țintele stabilite

| 20 oct, 13:21

Rectificarea bugetară care se va discuta vineri, într-o ședință specială de Guvern, se înscrie în țintele asumate și în cele convenite cu instituțiile financiare internaționale, inclusiv în ceea ce privește deficitul, al cărui nivel ar urma să se situeze la 1,86 la finele anului, a declarat, marți, premierul Victor Ponta, potrivit Agerpres.

"Rectificarea bugetară ne va păstra în toate țintele pe care le-am stabilit și în bugetul de stat și cu instituțiile financiare internaționale.1,86 (deficit — n.r.) va fi, da? În condițiile în care acum încă avem excedent bugetar, măcar să putem să cheltuim toți banii, nu pe salarii, ci pe zonele de proiecte ca să ajungem la 1,86, pe investiții locale, pe investiții publice", a afirmat Ponta, la începutul ședinței săptămânale a Executivului.

Prim-ministrul a precizat că ședința de Guvern ordinară a fost devansată cu o zi, urmând ca miercuri și joi să se discute în cadrul Guvernului, dar și al coaliției de guvernare detalii privind rectificarea bugetară.

"Facem ședința astăzi, marți, pentru că mâine și poimâine vreau să definitivăm și în cadrul Guvernului și împreună cu coaliția politică care ne sprijină rectificarea care va avea loc vineri", a explicat Ponta.

Premierul a indicat că și această rectificare bugetară va fi una pozitivă. "Avem bani mai mulți decât au fost prevăzuți în legea bugetului. Este meritul ANAF-ului în primul rând, care a combătut evaziunea fiscală și meritul politicilor noastre pe care le-am aprobat", a spus Victor Ponta, potrivit Agerpres.

El a afirmat că reducerea TVA la 9% la produsele alimentare a determinat încasări mai mari la buget, decât s-ar fi înregistrat dacă era păstrată la 24%.

"Deci, e o rectificare pozitivă, rectificare în care cam toate cererile pe care le-ați făcut pentru salariile la medici, pentru Transporturi, pentru încălzire, pentru autorități locale, cam tot ceea ce ați cerut, slavă Domnului, am putut să punem în practică. Și, evident, acum toată lumea s-a obișnuit cu normalul, nu e niciun fel de problemă cu salariile, funcționarea instituțiilor. Acum câțiva ani era o excepție și ne bucuram când erau. Acum a intrat în normalitate și acesta este lucrul cel mai important", a subliniat Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ