Ponta: România a fost defavorizată prin fondurile UE alocate pe 2014-2020

| 08 oct, 2013

România a fost evident defavorizată prin fondurile europene alocate pentru 2014-2020 comparativ cu alte state, raportat la numărul de locuitori, deoarece se putea negocia mai bine, iar preşedintele Traian Băsescu ar fi trebuit să ceară Parlamentului un mandat în acest sens, afirmă premierul Ponta.

Prezent în Camera Deputaţilor pentru prezentarea Acordului de parteneriat între România şi UE privind mecanismul financiar multianual 2014-2020, Ponta a arătat că România a primit jumătate din fondurile alocate Cehiei, Ungariei, Portugaliei, Slovaciei, Poloniei, Lituaniei şi Croaţiei raportat la numărul de locuitori ai ţării, potrivit mediafax.

"În cana României este mai puţin lapte decât în cana vecinilor noştri", a spus Ponta, arătând că preşedintele Traian Băsescu ar fi trebuit să ceară Parlamentului un mandat de negociere al unui buget pentru o perioadă în care el nu va mai fi preşedinte.

Premierul a precizat că fondurile alocate României de Comisia Europeană pentru perioada 2014-2020 vor fi utilizate în principal pentru reducerea discrepanţelor grave dintre diferite regiuni şi judeţe ale ţării şi că, potrivit unei intenţii anunţate anterior, doar ministerele Agriculturii, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene vor mai avea autorităţi de management, restul ministerelor urmând să aibă doar organisme intermediare, pentru o mai bună coordonare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ