Ponta: România este considerată de SUA ca având instrumente de combatere a corupţiei foarte bune

| 09 iun, 2014

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, luni, că România este considerată şi de către instituţiile europene şi de către SUA ca având instrumente legislative şi instituţionale de combatere a corupţiei foarte bune şi foarte puternice.

"Eu ştiu că avem relaţii foarte bune cu Statele Unite ale Americii şi este foarte bine că ne întâlnim. De altfel, cei trei senatori s-au văzut cu ministrul de Externe, eu m-am văzut cu ministrul Apărării, cu domnul Hagel. Avem relaţii excelente cu SUA şi, dincolo de asta, după cum ştiţi, România este considerată şi de către instituţiile europene şi de către SUA ca având instrumente legislative şi instituţionale de combatere a corupţiei foarte bune şi foarte puternice şi din partea Guvernului este tot sprijinul pentru ca aceste instituţii să aplice legea, să-şi facă datoria, să-i prindă pe cei care sunt corupţi", a spus Ponta la sediul PSD.

El a fost întrebat cum vede declaraţiile făcute de unul din cei trei senatori americani care au fost în vizită în România, potrivit căruia relaţiile cu SUA s-ar putea deteriora dacă România nu arată că luptă împotriva corupţiei.


Senatorii americani John McCain, Ron Johnson şi Christopher Murphy au vizitat zilele trecute România, în cadrul unui turneu în mai multe state est-europene în contextul tot mai tensionat din Ucraina.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ