Ponta: România va spijini ferm lupta împotriva terorismului oriunde apare acesta

| 26 sep, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat joi, de la tribuna Adunării Generale a Naţiunilor Unite, că România va spijini ferm lupta împotriva terorismului oriunde apare acesta.

"Un motiv de îngrijorare pentru noi toţi este multiplicarea provocărilor politice, de securitate şi strategie în vecinătatea sudică a UE şi în Orientul Mijlociu. Proliferarea mişcărilor islamice radicale şi apariţia unor grupuri noi precum ISIS conduc la ameninţări teroriste. Ele reprezintă un nou tip de terorism care ameninţă sa destabilizeze întreg Orientul Mijlociu şi lumea întreagă. Se extind dincolo de Irak şi Siria şi astfel reprezintă o provocare majoră la adresa ordinii internaţionale şi această chestiune trebuie abordată de toate statele", a afirmat Ponta.

Prim-ministrul român a amintit că în ciuda resurselor financiare limitate, România face eforturi pentru a contribui la procesul de asistenţă a refugiaţilor.

"Aş dori să menţionez activitatea Centrului de Tranzit în Regim de Urgenţă de la Timişoara stabilit de Guvernul român, ONU prin Comisariatul pentru Refugiaţi şi Organizaţia Internaţională pentru Migraţie. Centrul, primul de acest fel din lume, se dovedeşte a fi un mecanism fezabil, oferind siguranţă persoanelor care au nevoie urgentă de protecţie internaţională, aceasta devenind o expresie practică a conceptului de securitate umană... Vom continua să contribuim la eforturile internaţionale cu aceeaşi dedicaţie şi responsabilitate pe care trupele şi experţii noştri civili le-au dovedit în numeroase zone precum: Irak, Afganistan, Kosovo şi locuri din Africa", a adăugat Ponta.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ