Ponta: Cineva mi-a zis să-l susţin să fie secretar general al NATO

| 29 apr, 2013

Premierul Victor Ponta a declarat, azi, că un român, altcineva decât Traian Băsescu, i-a cerut sprijinul pentru funcţia de secretar general al NATO şi el a decis să-l susţină, indiferent de "supărările" anterioare.

"Este posibil şi foarte posibil ca viitorul secretar general al NATO să provină din unul din statele nou-membre ale NATO, Polonia sau România. De asemenea, ştiam că nu este exclus să fie un român deoarece altcineva, nu domnul Băsescu, a venit şi a discutat cu mine acest subiect şi i-am spus că dacă e vorba de un român îl susţin. Mi-a cerut sprijinul pentru el. I-am spus că 'indiferent ce ne-am supărat noi vreodată, dacă ai şansa reală să ajungi într-o poziţie atât de importantă, te susţin' ", a spus Ponta, la o emisiune TV.

Premierul a refuzat să răspundă speculaţiilor conform cărora candidatul pentru funcţia de secretar general al NATO ar fi Mircea Geoană.

"Va fi dintre noii membri ai NATO. Polonezii candidează la toate funcţiile importante. Noi suntem cam timizi, lăsăm pe alţii întotdeauna", a mai spus Ponta, adăugând că niciun român nu a ocupat vreo funcţie importantă în ultimii 15 ani.

Prim-ministrul a amintit de gestul de solidaritate al parlamentarilor români, de la Strasbourg, când toţi, inclusiv cei ai opoziţiei, au semnat o scrisoare adresată Adunării Parlamentare în care se spunea că România nu are probleme cu funcţionarea instituţiilor democratice.

"La Consiliul Europei se dezbătea o cerere din 2012 de monitorizare a României şi o cerere pe Ungaria. În cazul României, toţi reprezentanţii români au semnat o scrisoare pentru toţi membrii Adunării Parlamentare şi au zis că în România putem să ne rezolvăm singuri problemele, motiv pentru care a doua zi s-a respins cererea, în timp ce la Ungaria s-a decis pentru monitorizare", a menţionat prim-ministrul.

Geoană şi Băsescu, vehiculaţi ca posibili candidaţi la funcţia de secretar general al NATO

Recent, Damon Wilson, vicepreşedintele executiv al Consiliului Altantic (grupul strategic american de promovare a politicilor NATO), a scris pe contul său de Twitter că Mircea Geoană este "un candidat credibil pentru funcţia de Secretar general al NATO".

În acest context,  senatorul PSD Mircea Geoană a declarat că, în recenta vizită în SUA, a pledat ca funcţia de secretar general al NATO să revină în 2014 uneia dintre ţările nou aliate la organizaţie.

În presă au apărut şi informaţii referitoare la o candidatură a preşedintelui Traian Băsescu pentru acest post, negate însă de Administraţia Prezidenţială.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ