Ponta: Senatul a adoptat noul Cod Fiscal. E un prim pas de relaxare fiscală

| 28 apr, 11:17

Premierul Victor Ponta afirmă că adoptarea de către Senat a proiectului noului Cod fiscal reprezintă un prim pas către aplicarea măsurilor de relaxare fiscală de la 1 ianuarie 2016 şi reaminteşte că reducerea TVA la 9% la alimente va intra în vigoare de la 1 iunie 2015, aşa cum Guvernul a stabilit deja.

 

"Proiectul de lege privind Codul fiscal a fost adoptat ieri de Senat (prima Cameră sesizată) cu 90 de voturi pentru, 36 împotrivă şi patru abţineri. Este o veste foarte bună, un prim pas către aplicarea măsurilor de relaxare fiscală de la 1 ianuarie 2016! (desigur, reducerea TVA la 9% pentru alimente se va aplica mai repede, de la 1 iunie, aşa cum am stabilit)", a scris premierul marţi pe Twitter, potrivit Agerpres.

Ponta se declară totuşi dezamăgit de reacţia senatorilor PNL cu privire la acest subiect.

"Sunt totuşi dezamăgit că PNL a refuzat să voteze un Cod fiscal care cuprinde, în esenţă, măsuri liberale cu impact social important. Românii văd şi judecă!", a mai notat premierul.

Proiectul de lege privind Codul fiscal a fost adoptat luni de Senat, în calitate de primă Cameră sesizată, cu 90 de voturi pentru, 36 împotrivă şi patru abţineri.

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a susţinut că actuala legislaţie fiscală este percepută în mediul economic şi social ca fiind "dificil de aplicat" iar actualul Cod fiscal a fost construit astfel încât să conducă la simplificarea fiscalităţii şi la predictibilitate.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ