Ponta spune că referendumul pe tema redefinirii familiei este o formă de populism ieftin

| 04 sep, 16:39

Fostul premier Victor Ponta afirmă că referendumul de modificare a Constituției pe tema redefinirii familiei ca fiind formată dintre un bărbat și o femeie, pe care social-democrații vor să îl organizeze în această toamnă, este "o formă de populism ieftin" și nu rezolvă niciuna dintre problemele pe care le are România.

"Nu cred că asta era problema României. Cred că e o majoritate covârșitoare care e pentru familie tradițională, dar nu mi s-a părut că din cauza asta nu se pot face autostrăzi sau nu se pot face școli sau nu avem noi bani la buget. Subiecte false, populiste, care merg mână în mână cu ideea unei prese care e destul de limitată la chestiunile astea populiste, dar care pe termen mediu și lung nu ne aduc niciun beneficiu. Dimpotrivă, ne aduc doar probleme pe care nu trebuia să le avem", a declarat Victor Ponta, luni, la RFI.

Fostul lider al PSD consideră că politicienii nu sunt cei mai în măsură să dea lecții de moralitate poporului român.

"Este o formă doar de populism ieftin. Vă întreb: este în acest moment în România o problemă pe această temă? Se întâmplau zi de zi căsătorii între persoane de același sex și simte nevoia domnul Dragnea să ia măsuri? Plus că acum vin din interiorul politicii, din păcate, și al conducerii PSD. Nu cred, nici Liviu Dragnea, nici alții, nici eu nu suntem cei care să dăm lecții de moralitate poporului român. Știți cum se spune: uită-te întâi în ochiul tău și după aceea în al altora. Dar e un subiect care nu ne rezolvă niciuna dintre probleme, ne creează așa o impresie falsă și de a doua zi, după referendum, o să fie mai mulți bani de salarii și pensii? Nu cred", adăugă Ponta.

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, lider al PSD, a anunțat sâmbătă, la Mamaia, că există intenția ca în această toamnă să fie organizat referendumul de modificare a Constituției pe tema familiei.

Legea referendumului se află printre prioritățile legislative ale parlamentarilor social-democrați.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ