PONTA: Sunt de acord cu o colaborare Guvern – preşedinte. Condiţia e să vrea şi preşedintele

| 28 sep, 13:25

Premierul Victor Ponta afirmă luni că susţine colaborarea dintre Guvern şi preşedinte şi va face acest lucru până la finalul mandatului, condiţia fiind să vrea şi preşedintele, potrivit Agerpres.

"Un sondaj al unui Institut deloc apropiat nouă, publicat într-un ziar virulent antiguvernamental, dar care are concluzii pe care le împărtăşesc în totalitate - sunt pentru colaborare între Guvern şi preşedinte şi aşa voi face până la finalul mandatului (cu condiţia să vrea şi preşedintele). Cât mai puţini ani 'electorali' cu atât mai bine pentru stabilitate şi coerenţă. Sigur că Guvernul actual nu trebuie înlocuit de un guvern PNL/PDL total neligitim şi condus de un pedelist care a tăiat pensiile şi salariile, a crescut TVA şi a îndatorat ţara la FMI. Voi conduce Guvernul cât timp preşedintele nu este de acord să numească un premier de la actuala majoritate şi insistă cu 'Guvernul Meu'!!!", a scris premierul pe Facebook.

Ponta se declară de acord, totodată, şi cu faptul că alegerile anticipate reprezintă "o variantă total negativă pentru ţară şi oricum imposibilă!". 

"Deci, să lăsăm de mâine ifosele şi visele de ajungere rapidă la Putere ale pedeliştilor reşapaţi şi duduilor frustrate şi să ne vedem de muncă", mai spune premierul pe Facebook. 

Majoritatea românilor consideră că alegerile parlamentare trebuie organizate simultan cu cele prezidenţiale şi sunt de acord cu impozitarea marilor averi, relevă un sondaj INSCOP realizat în perioada 10 - 15 septembrie. 

În problema colaborării dintre Guvern şi preşedinte, sondajul relevă că 77,8% dintre respondenţi sunt de părere că Executivul trebuie să colaboreze strâns cu şeful statului pe orice subiect de interes public (faţă de 78,3% în luna iulie), 13,6% sunt în dezacord cu această afirmaţie, iar 8,6% sunt nehotărâţi în această chestiune. 

Totodată, 63% dintre români sunt de acord cu organizarea alegerilor parlamentare şi prezidenţiale la aceeaşi dată, 22,9% îşi exprimă dezacordul, în timp ce procentul non-răspunsurilor este de 14,2%. 

Legat de culoarea politică a Executivului, 30,4% dintre cei chestionaţi sunt de acord că actualul Guvern ar trebui înlocuit de unul al PNL (faţă de 33,2% în luna iulie), 50% sunt în dezacord cu această afirmaţie, iar 19,6% ''nu ştiu'' sau ''nu răspund''. 

Potrivit INSCOP, 26,9% dintre persoanele intervievate consideră că actualul Executiv trebuie să rămână în funcţie, dar cu un alt prim-ministru, pe când 51,7% sunt în dezacord cu această afirmaţie, iar 21,4% nu ştiu sau nu răspund. 

Sondajul mai arată că 26,4% dintre respondenţi sunt de acord cu ipoteza organizării de alegeri anticipate (faţă de 30,3% în luna iulie), 62,4% îşi exprimă dezacordul cu această propunere, iar 11,2% nu ştiu sau nu răspund la această întrebare.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ