Ponta versus cine? Unde a fost Iohannis?

| 12 noi, 2014

La un moment dat, Klaus Iohannis a părut că dorește mai degrabă să se ascundă în spatele lui Rareș Bogdan, decât să aibă o confruntare de idei și să încerce să îl combată pe Victor Ponta.

Momentul pe care toată lumea îl aștepta din punct de vedere electoral s-a consumat marți seară, când în platoul celor de la Realitatea TV a avut loc prima dezbatere electorală dintre candidații care au intrat pe ultima sută de metri a luptei pentru Palatul Cotroceni. Evenimentul, despre care mulți credeau că nu va mai avea loc, a marcat astfel punctul culminant al unei campanii electorale destul de slabe, în care cel puțin candidatul ACL a evitat cu obstinație o întâlnire directă.

Citeşte şi: CINE A CÂŞTIGAT DEZBATEREA TELEVIZATĂ. Ponta - mereu pe fază, Iohannis - total nepregătit

Departe de a fi o luptă adevărată, dezbaterea moderată de Rareș Bogdan a părut mai degrabă ca un meci în care unul dintre boxeri câștigă fără drept de apel, o luptă inegală în care învinsul abia dacă a fost prezent. Desigur, cel care a pierdut marți seară partida a fost Klaus Iohannis care, în ciuda handicapului considerabil pe care îl are de recuperat în fața lui Victor Ponta, a dat senzația că nu depune nici cea mai mică fărâmă de efort pentru a câștiga alegerile

Dacă într-adevăr dorea să recupereze avantajul pe care Victor Ponta îl are în fața sa, Klaus Iohannis avea nevoie fie de o performanță strălucită pe tot parcursul întâlnirii, fie de un metaforic un glonț de argint, de genul celor utilizate de Traian Băsescu. Așa cum s-a văzut însă la finalul celor aproximativ 90 de minute de emisiune, candidatul ACL nu a reușit să realizeze niciunul din aceste deziderate. În schimb, edilul Sibiului a dat senzația jenantă că nu are ce căuta într-o confruntare directă de care poate atârna soarta alegerilor de duminică.

Chiar și atunci când a încercat să puncteze, domnul Iohannis s-a încurcat, ratând anumite ocazii  de a-și susține mesajele, alegând de câteva ori greșit tonul de adresare atât la adresa contracandidatului său cât și al jurnaliștilor prezenți la dezbatere. Și din acest punct de vedere candidatul ACL a făcut o greșeală enormă, la un moment dat părând că dorește mai degrabă să se ascundă în spatele lui Rareș Bogdan decât să aibă o confruntare de idei și să încerce să îl combată contracandidatul său din turul secund al alegerilor.

Trăgând linie și adunând toate aceste elemente vedem cât de slab este Klaus Iohannis atât ca politician cât și ca pretendent la funcția prezidențială, lipsa sa de experiență atârnând greu în ora și jumătate în care s-a aflat față în față cu Victor Ponta. În final, senzația pe care a lăsat-o în timpul întrevederii a fost aceea a unei lupte dezechilibrate, în care candidatul ACL parcă nici nu a fost prezent. De fapt, în eventualitatea în care nu ar fi acceptat întâlnirea, singura diferență între cum s-au desfășurat lucrurile și cum s-ar fi putut desfășura dacă Victor Ponta ar fi fost singur este reprezentată de durata mai mare de timp de care premierul ar fi beneficiat în cea de-a doua situație.

Citeşte şi: Prima reacţie OFICIALĂ a ACL după dezbaterea Ponta-Iohannis

Dacă România lucrului bine făcut atât de clamată de campania electorală a celor din ACL seamănă cu prestația lui Klaus Iohannis de la Realitatea Tv, atunci o victorie a candidatului dreptei ar reprezenta în final o catastrofă pentru țara noastră. Klaus Iohannis a dovedit marți seară că nu este în stare să își susțină punctul de vedere în mod argumentat și coerent, dar în schimb ne cere să îi acordăm onoarea de a reprezenta țara noastră la cel mai înalt nivel. Dacă aseară Klaus Iohannis i-a convins pe români de ceva, atunci i-a convins că nu are ce căuta la Cotroceni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ