Ponta: Vila 11 din Snagov va fi scoasă la vanzare. Băsescu o poate avea cu 2,5 milioane euro

| 13 ian, 09:05

Vila 11 din Snagov a RA-APPS, de aproape 2.200 metri patrati, va fi scoasa la vanzare, astfel ca Basescu nu o va mai putea avea ca resedinta decat daca va plati 2,5 milioane euro, suma de evaluare, a afirmat premierul Ponta, precizand insa ca acesta nu a raspuns la imobilele oferite de catre regie.

El a precizat ca, din cele doua vile ale Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) de la Snagov, puse la dispozitie fostului presedinte Traian Basescu in luna decembrie alaturi de alte cinci imobile, una, in suprafata de circa 400 metri patrati, a fost acordata intre timp spre utilizare Autoritatii pentru Personale cu Dizabilitati, iar cealalta, in suprafata mai mare, va fi scoasa la vanzare.

“Cealalta, cea foarte mare, cu siguranta o vom scoate la vanzare, pentru ca este evaluata la peste 2,5 milioane euro. Daca Basescu vrea sa o cumpere, va veni cu cei 2,5 milioane euro”, a spus Ponta la Antena 3.

El a aratat ca cele sapte imobile care i-au fost puse la dispozitie de catre RA-APPS nu erau “ce isi dorea” Basescu, dar reprezinta o oferta mai mult decat suficienta.

“Pana la urma, stiti cum, noi am vrut sa ne indeplinim si obligatia legala, sa aratam ca i-am pus la dispozitie, doar ca nu ce isi dorea domnia sa”, a spus Ponta.

Premierul a precizat insa in acelasi timp ca Basescu nu a raspuns ofertelor RA-APPS, materializate in lista cu cele sapte imobile.

Miercuri, Guvernul a prezentat o lista transmisa, in luna decembrie, de RA-APPS catre Traian Basescu incluzand sapte case pe care acesta sa le utilizeze ca resedinta dupa incheierea mandatului de presedinte al tarii, printre care apartamentul din Bulevardul Prezan unde l-a avut ca vecin pe Adrian Nastase, si doua vile in Snagov, Guvernul spunand ca Basescu a refuzat unele dintre case si nu a raspuns pentru altele.

Lista i-a fost transmisa lui Basescu dupa ce acesta a solicitat RA-APPS, in atentia si a Secretariatului General al Guvernului, sa ii fie atribuita spre folosinta gratuita o locuinta de protocol cu destinatia de resedinta, alta decat Vila Lac 3, ocupata in prezent, precum si un spatiu ca birou de lucru, dupa incheierea amndatului prezidential, conform legii in vigoare.

Pe lista au fost propuse apartamentul cu sase camere din Bulevardul Constantin Prezan, din cladirea in care Traian Basescu a locuit, la etaje diferite, cu Adrian Nastase si Nicolae Vacaroiu (cu o suprafata de 279 metri patrati), Vila 11 din Snagov (2.189 metri patrati), Vila 1 A din Snagov (472 metri patrati), un spatiu cu cinci camere si inca trei camere de serviciu din strada Orbescu (440 metri patrati), un imobil cu 9 camere din strada David Praporgescu (295 metri patrati), un apartament cu 5 camere din strada Barbu Delavrancea (280 metri patrati) si un apartament cu 8 camere din strada Lev Tolstoi (273 metri patrati).

Legea stabileste ca persoanele care au avut calitatea de sef al statului roman beneficiaza pe durata vietii de folosinta gratuita a unei locuinte de protocol, cu destinatia de resedinta, care cuprinde si un spatiu cu destinatia de cabinet de lucru, incadrat cu un post de consilier si un post de secretar, de o indemnizatie lunara in cuantum egal cu 75% din indemnizatia acordata presedintelui in exerciti, de paza si protectie, precum si de folosinta gratuita a unui autoturism, asigurate permanent de Serviciul de Protectie si Paza.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 ian, 11:07
Cozma Lavinia
Prelucram din polistiren expandat sau extrudat, literele volumetrice, sigle și logo-uri 3D , figuri 3D, obiecte supradimensionale sau reclame neluminoase.Ne gasiti pe polistiren3d

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ