Ponta: Vrem deficit de 1,4% în 2015. Cheltuielile premierului sunt justificate în raport cu situaţia Ucrainei

| 05 dec, 2014

Deficitul bugetar ar trebui stabilit la 1,4% deoarece Guvernul trebuie să acorde resurse pentru sectorul apărării, având în vedere situaţia din Ucraina, a declarat premierul Victor Ponta.

În plus, premierul a mai spus că deficitul trebuie menţinut la acest nivel deoarece Executivul trebuie să aloce sumele necesare pentru cofinanţarea proiectelor europene.

„Nu se poate face proiectul de buget decât pe ceea ce România are ca angajament, adică de 1,4%. Avem cheltuieli pentru Apărare, având în vedere situaţia din Ucraina, avem de alocat sumele necesare pentru cofinanţarea proiectelor europene. Acum au loc discuţiile cu FMI, dar sunt convins că discuţiile se vor finaliza cu bine”, a declarat Victor Ponta.

Victor Ponta, despre taxarea marilor averi: În 2015 nu se poate aplica

De altfel, premierul a postat un tabel pe contul său de Facebook cu situaţia bugetară a unui număr de 13 state din Uniunea Europeană.

Iar pentru anul 2015, acestea au un deficit estimat (cu excepţia Germaniei, care are anticipat un sold zero) mult mai redus ca nivelul de 1,4%, pe care doreşte premierul să-l negocieze cu FMI.

Cele 13 state sunt: Germania, Belgia (deficit estimat la 2,8% din PIB pentru 2015), Irlanda (deficit de 2,9%), Spania (deficit de 4,6%), Franţa (deficit de 4,5%), Italia (deficit de 2,7%), Austria (deficit de 1,8%), Portugalia (deficit de 3,3%), Slovacia (deficit de 2,6%), Bulgaria (deficit de 3,7%), Cehia (deficit de 2,1), Polonia (deficit de 2,9%), Ungaria (deficit de 2,8%). Estimările aparţin Comisiei Europene.

MFP: Negocierile cu FMI continuă sâmbătă

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ