Portavocea mediatică a Rusiei jubilează după atacul lui Dragnea la adresa NATO și UE

| 11 iun, 21:26

Portalul de știri Sputnik crede că atacul lui Liviu Dragnea la adresa NATO și UE este ”cea mai importantă declarație a carierei”.

Atacul lui Liviu Dragnea la adresa NATO și UE nu a trecut neobservat pe portalul de știri Sputnik, considerat portavocea mediatică a Kremlinului.

”Liviu Dragnea provoacă un șoc pe scena politică — și se poate aprecia că va genera ecouri internaționale. Pe scurt, pentru prima dată în istoria postdecembristă, liderul principalului partidul de guvernământ acuză NATO și UE de finanțare a "statului paralel"”, scrie Sputnik, luni.

Ce a spus Dragnea? "Toți partenerii noștri, NATO, UE (…) ar trebui să își asume toți (…) această responsabilitate că au încurajat — ba chiar parțial au și finanțat acest stat paralel, acest sistem odios, chiar au susținut public, în mai multe rânduri", a declarat președintele PSD la Antena3.

”De menționat că declarația fulminantă survine la numai o zi după ce PSD, susținut de ALDE, au organizat un miting de mari proporții în Capitală, tema protestului fiind existența "statului paralel" — acel mecanism prin care se exercită presiuni și control asupra instituțiilor în afara cadrului democratic. Dar, și acel sistem care a distrus vieți, a trecut peste norme elementare ale democrației — de la viața privată, la independența magistraților — creând dezbinare și haos în țară”, precizează Sputnik.

”Ca un comentariu — această declarație a lui Liviu Dragnea poate deveni chiar un punct de inflexiune al relației cu "partenerii" — de fapt, cu stăpânii reali ai României. Sincer, având în vedere situația complicată a lui Dragnea în justiție, declarația mi se pare un act de un curaj incredibil — un gest pe care l-aș fi imaginat în arsenalul lui Liviu Pleșoianu sau, cel mult, al lui Călin Tăriceanu”, scrie Sputnik.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ