Posibil consilier prezidenţial al lui Iohannis, acuzat de PLAGIAT

| 24 noi, 2014

La ceremonia de validare a lui Klaus Iohannis la Curtea Constituţională a fost prezent şi profesorul de economie Cosmin Marinescu, conferenţiar universitar la Academia de Studii Economice, consilier al Ministrului Economiei în perioada mai – decembrie 2012 şi consilier al Ministrului de Finanţe decembrie 2012- februarie 2014. Acesta se află pe lista posibililor viitori consilieri prezidenţiali ai lui Klaus Iohannis.

Un articol publicat pe platforma Voxpublica citează acuzaţiile de plagiat care i se aduc lui Cosmin Marinescu de către comitetul RePEc (Research Papers in Economics). Marinescu este acuzat atât de autoplagiat, cât şi de plagiat propriu-zis.

"Există o suprapunere substanţială între trei articole ale lui Cosmin Marinescu. Nu se citează între ele. În plus, primul paragraf al paginii 267 al articolului din 2012 corespunde aproape cuvânt cu cuvânt cu primul paragraf al paginii 49 a lui Hülsmann (2000). Chiar dacă lucrarea este menţionată, este un citat aproape identic. Mai mult, nota de subsol 17 este identică cu nota de subsol 13 a lui Hülsmann (2000). Aceeaşi notă de subsol este nota 1 la Marinescu (2006). De asemenea, al patrulea paragraf al paginii 398 a lui Marinescu (2007) este identică cu primul paragraf al paginii 49 a lui Hülsmann (2000)", se arată în raportul RePEc.

Cosmin Marinescu a răspuns acuzaţiilor de plagiat printr-o scrisoare de 6 pagini trimisă către RePEc.

Vezi AICI acuzaţiile de plagiat şi răspunsul lui Cosmin Marinescu.

Alina Mungiu-Pippidi: NU mă duc consilier cu carte de muncă la Cotroceni

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ