Potrivit Statului Casei Regale a României, după moartea Regelui, principesa Margareta primește titlul de Regină

| 06 dec, 17:45

Statutul Casei Regale a României a fost publicat de Casa Regală pe site-ul oficial. Potrivit acestuia, după moartea Șefului Casei Regale, rol îndeplinit până acum de Regele Mihai, moștenitorul său va primi titlul și apelativul de Rege sau Regină, indiferent dacă va alege să folosească sau nu acest apelativ.

"Imediat după decesul Șefului Casei Regale a României, fără vreo proclamație ulterioară, Moștenitorul Evident sau Moștenitorul Prezumptiv, în funcție de cine va fi în viață și primul în linia de succesiune la acel moment, va primi din acea clipă titlul și apelativul de Rege sau Regină, indiferent de poziția Familiei ca Dinastie domnitoare sau ne-domnitoare și indiferent dacă, mai târziu, va alege sau nu să folosească un asemenea titlu sau apelativ", se arată în Statutul complet al Casei Regale a României, promulgat prin semnătura Majestății Sale Regelui Mihai I al României.

Regele Mihai I a clarificat modul în care va fi făcută succesiunea la coroana României încă din 2007, când a promulgat Statutul complet al Casei Regale a României. Regele Mihai a desemnat-o pe Principesa Margareta, primul copil al Majestăţii sale şi al Reginei Ana, drept moştenitoarea tronului şi i-a acordat titlul de custode al coroanei României.După decesul regelui Mihai, principesa Margareta rămâne Custode al Coroanei și  devine şeful Casei Regale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ