Povestea femeii graţiate de Traian Băsescu. Închisoare pentru o găină şi 35 de lei

| 10 sep, 2014

Preşedintele Traian Băsescu a graţiat o femeie în vârstă de 72 de ani acuzată de corupţie deoarece a primit mită o găină şi 35 de lei.

A fost condamnată prima oară la 2 ani în 1992, a doua oară la 4 ani de închisoare cu executare. Jana Tiron, bătrâna graţiată de preşedintele Traian Băsescu, a avut o premoniţie cu o noapte înainte ca şeful statului să semneze documentul care o scăpa de închisoare.

Femeia le-a povestit jurnaliștilor B1 TV cum a ajuns să fie condamnată la 4 ani de închisoare pentru că a luat 35 de lei mită.

Jana Tiron are 72 de ani şi de 17 ani umblă prin tribunale încercând să convingă instanţele că nu poate suporta sistemul de detenţie. Bătrâna suferă de boli cronice extrem de grave.

Jana Tiron a fost asistentă şefă la Secţia de Ginecologie a Spitatului comunal din Vidra, judeţul Vrancea. În 1997 a fost condamnată la 4 ani de închisoare pentru trafic de influenţă, după ce ar fi intervenit pe lângă directorul spitalului de la acea vreme să angajeze o nepoată la spitalul la care lucra şi ea, în schimbul unei găini şi a unei sume de bani.

Aceasta este cea de-a doua graţiere a lui Traian Băsescu din anul 2014. Prima  a fost Angela Lican, mamă a cinci copii care a fost condamnată pentru infracţiunea de furt calificat. Preşedintele a semnat decretul în luna iunie.

AICI puteţi citi întreaga declaraţie a preşedintelui Traian Băsescu despre graţierea Janei Tiron.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ