Povestea micului erou din peşteră. Băiatul a fost singurul capabil să vorbească în engleză cu salvatorii

| 12 iul, 09:37

Are doar 14 ani şi a fost erou pentru colegii săi, cu care a rămas blocat în peştera pentru 9 zile. Băiatul din Myanmar a fost cel care a putut comunica în limba engleză cu echipa de salvatori.

Adul Sam-on este unul dintre adolescenţii captivi în peştera din Thailanda. Din grupul de 12 copii, el a fost singurul vorbitor de limba engleză, ceea ce a contat enorm în salvarea lor şi a antrenorului.

Salvatorii străini au putut comunica cu băiatul şi au aflat de la el toate inforamtiile de care aveau nevoie pentru ca operaţiunea să se desfăşoare cât mai bine.

Într-un video transmis televiziunilor se aude cum Adul îl întreabă pe unul dintre salvatori, în limba engleză, în ce zi din săptămâna sunt.

“Sunt Adul şi sunt într-o stare bună”, a fost mesajul copilului la câteva ore după ce s-a descoperit că antrenorul şi cei 12 mici fotbalişti au rămas blocaţi în peştera Tham Luang. El a putut să comunice starea în care se aflau colegii lui şi faptul că le era foame.

Povestea lui Adul este de-a dreptul impresionantă. Copilul vine dintr-o ţară în care mai puţin de o treime din populaţie ştie să vorbească o limbă stăina. Adul vorbeşte cinci limbi străine.

Băiatul a mers la şcoala la vârsta de 7 ani, a ales să îşi părăsească regiunea natală şi să se mute în nordul Thailandei pentru a îşi continua şcoală. Părinţii îl vizitează din când în când.

Adul nu are un certificat de naştere, buletin sau paşaport. Este considerat un refugiat în Thailanda. Asta nu l-a împiedicat însă să facă o şcoală şi să îşi urmeze pasiunea: fotbalul şi muzica. Băiatul cânta la pian şi chitara.

Epopeea acestei salvari miraculoase a început pe 23 iunie când cei 12 copii - cu vârste între 11 şi 16 ani - şi antrenorul lor de numai 25 de ani au rămas blocaţi în peştera din cauza ploii torenţiale care a inundat intrarea în subteran.

Toţi au fost găsiţi în viaţă după 9 zile, în care au supravieţuit doar cu apa prelinsă printre fisurile peşterii. Slăbiseră în medie cam 2 kilograme fiecare.

În cele 17 zile trecute de la dispariţia copiilor, familiile au oscilat intre agonie, îngrijorare de moarte şi extaz.

 

Sursa: Daily Mail

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ