Povestea TERIFIANTĂ a celui care A HIPNOTIZAT mase, pretinzând că este IISUS HRISTOS

| 06 aug, 2014

Jim Jones era un carismatic enoriaș care a fondat "Templul Oamenilor", o sectă creștină, din anii 1950, în Indianapolis. El propovăduia împotriva rasismului, și ideile sale au atras majoritatea cetățenilor afroamericani. În anul 1965, el a mutat grupul în nordul Californiei, stabilindu-l în Ukiah și după 1971 în San Francisco.

În anii '70, biserica sa a fost acuzată de presă de fraudă financiară, abuz pshihic asupra membrilor și violență asupra copiilor. Ca răspuns pentru critica adusă, Jones și-a condus câteva sute de adepți în nordul Americii de Sud în 1977 și a fondat o regiune agricolă utopică pe care a numit-o Jonestown, și care se afla în jungla Guyanei. Acesta pretindea ca este reincarnarea lui Iisus Hristos, Buddha si ale altor figuri istorice.

Conducătorul Templului Popoarelor, Jim Jones, a îndemnat sute dintre adepții săi să comită o sinucidere în masă, în comuna lor agricolă dintr-o regiune de lângă nord-vestul Guyanei. Acei câțiva membri care au refuzat să mănânce din fructele otrăvite cu cianură menite să producă sinuciderea în masă, au fost forțați să o facă fie prin amenințări cu arma sau prin faptul că au fost împușcați atunci când au vrut să fugă. Numarul victimelor a fost de 913, printre care se numarau și 276 de copii.

 

CITEȘTE ȘI: Informaţia care schimbă reperul CREŞTINITĂŢII! Ce nu ştiai despre Iisus Hristos

 

Un an mai târziu, un grup de foști adepți l-au convins pe congresmanul Leo Ryan, un democrat din California, să călătoreasca în Jonestown și să investigheze comuna. La data de 17 noiembrie 1978, Ryan a ajuns în Jonestown, împreună cu un grup de jurnaliști și alți observatori. La început, vizita a decurs bine, dar a doua zi, pe când grupul lui Ryan se pregatea să plece, câțiva membri ai Templului Păcii le-au cerut membrilor grupului de observatori să îi ajute să părăsească Guyana. Jones s-a simțit în primejdie datorită cererilor membrilor Templului și unul dintre locotenenții lui Jones l-a atacat pe Ryan cu un cuțit. Ryan a scăpat nevătămat în urma incidentului, dar Jones a ordonat adepților săi să îi urmărească și să-i omoare pe Ryan și pe jurnaliști pe aerodrom, chiar în momentul în care aceștia se pregateau să plece. Congresman-ul și alți patru membri au fost uciși în timp ce încercau să se urce la bordul avionului.

 

CITEȘTE ȘI: Nu ştiai ASTA! Cum a murit cu ADEVĂRAT Iisus Hristos!


Jones a fost implicat si in uciderea a cinci persoane pe o pista de aterizare din apropiere. FBI a descoperit o inregistrare de 45 de minute in care se arata cum a evoluat sinuciderea in masa. Jones le-a spus oamenilor ca vor fi atacati de diversi conspiratori, ca vor fi torturati, iar copiii lor vor fi capturati si convertiti la fascism. Jones a numit aceasta actiune o "sinucidere revolutionara, un protest fata de conditiile dintr-o lume lipsita de omenie".

CITEȘTE ȘI: TOȚI O FACEM, DAR ȘTIM DE CE? Ce înseamnă aprinderea lumânărilor și tămâiei

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ