Povestea NEŞTIUTĂ a vasluiencei care a ajuns Primă Doamnă în Spania: Cum i-a furat inima soţului

| 14 ian, 18:38

Vasluianca Marcela Topor, jurnalist de profesie, a devenit Prima Doamnã a Cataloniei, dupã ce sotul sãu, separatistul Carles Puigdemont, a fost învestit sef al Executivului Cataloniei.

Marcela a absolvit Liceul “Mihail Kogãlniceanu”, promotia 1994, profilul limbi strãine si a intrat la Facultate la Iasi, a doua pe listã. Cei doi s-au cunoscut pe vremea când Marcela era studentã la Facultatea de Limbi Strãine si activa si în trupa Teatrului Ludic din Iasi. Tânãra a mers cu colegii de trupã în Spania, la un festival de teatru, în Girona, unde Carles Puigdemont era directorul Cãminului Cultural. Trupa de actori amatori a luat trofeul, iar vasluianca i-a furat inima directorului. Acesta s-a îndrãgostit de Marcela, a tinut legãtura cu ea si când a absolvit facultatea, a mers si a cerut-o pãrintilor. Cei doi s-au cununat civil la Girona si au fãcut nuntã mare la Iasi, la care a fost prezent si primarul de atunci, Simirad.

Marcela Topor si Carles Puigdemont formeazã o familie frumoasã, au împreunã douã fetite frumoase, de sapte si nouã ani. Vin cu drag în fiecare varã la Vaslui, iar Carles Puigdemont este îndrãgostit de bucatele moldovenesti, cel mai mult îi plac sarmalele si mãmãliga. Marcela este mândria pãrintilor, oameni simpli, dar muncitori si cu suflet mare. Vasluianca este jurnalist de succes în Spania, lucreazã la publicația în limba englezã “Catalonia Today”, dar realizeazã si o emisiune de televiziune, dedicatã strãinilor care trãiesc în Catalonia.

Seful Executivului Cataloniei vorbeste limba românã, pe care a învãtat-o de la sotia sa, dar si din vizitele pe care le-a fãcut frecvent în România si la Vaslui, la familia socrilor sãi.

Prin realizãrile sale, Marcela, dar si sora sa mai micã, care lucreazã la un hotel celebru din Anglia de cinci stele, si-au fãcut pãrintii fericiti. Andrei si Lenuta Topor au inimile pline de bucurie. “Mã mândresc cu ea, nu îmi venea sã cred, a fost o bucurie mare, ca pãrinti, sã -ti vezi fetele realizate, e cea mai mare bucurie! Este foarte inteligentã, frumoasã se vede, este jurnalist, este foarte ambitioasã, stie limba englezã la perfectie”, se laudã tatãl cu fiica sa. Mama cu ochii plini de lacrimi spune cã nu are cuvinte sã exprime bucuria pe care o simte. “Nu îmi venea sã cred, când am aflat, am fost emotionatã, nu pot descrie în cuvinte, nu am reusit decât prin mesaje sã vorbim cu ea, sã o felicitãm, nu are timp, e foarte ocupatã”, spune mama Marcelei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 ian, 15:10
Mai usor cu moldovenii
Ia mai lasati-ne cu laudele la adresa Vasluiului...ati uitat crimele si faradelegile ce s-au petrecut acolo? Gradul de educatie in acel judet - dovada sunt faptele antisociale petrecute acolo, gradul lor de sadism - este extrem de scazut. Daca parintii de acolo ar avea grija sa-i educe pe copii lor, nu s-ar mai intampla toate grozaviile astea.
17 ian, 02:15
adevar
Nu ai dreptate !
Uscaturi sunt in toate judetele , la fel si semianalfabeti sunt peste tot . Dar putine judete mici se pot mandri cu exceptiile , adica cu romani valorosi . Iar Vasluiul este renumit prin oamenii de valoare pe care i-a dat . Consulta enciclopediile inainte de a vorbi dupa ureche !
15 ian, 23:00
Ileana
Cinste voua ,parintilor care le-ati educat frumos,si lor ca au fost ambitioase si muncitoare.Asemenea stiri chiar ma bucura .
15 ian, 05:06
din diaspora
O noua dovada
Doamna se alatura lungului sir de femei provenind din Moldova : inteligente , cultivate , talentate si mai ales energice . Nu intamplator topul romancelor cu realizari internationale de varf in mai toate domeniile este dominat cu personalitati din zona Moldovei . FELICITARI !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ