PP-DD dezbină coaliţia? UDMR: Intrarea lor la guvernare ar fi un dezastru! Ce spune Ponta

| 10 iun, 2014

Presedintele UDMR Kelemen Hunor a sustinut, marti, ca partidul sau nu este de acord cu parteneriatul dintre alianta aflata la guvernare si PP-DD.

"Din punct de vedere al imaginii, intrarea PP-DD la guvernare ar fi un dezastru", a declarat Kelemen Honor, in contextul in care o serie de negocieri in acest sens au avut loc in ultima perioada intre partidul lui Dan Diaconescu si PSD.

Intrebat cum comenteaza declaratia partenerului sau de guvernare, premierul Victor Ponta a spus ca nu a fost luata inca o decizie referitoare la cooptarea PP-DD si ca va face un anunt public daca se va intampla acest lucru. "Traiti intr-o lume a zvonurile, eu nu am mai avut nicio negociere cu PP-DD in ultimele trei zile", le-a spus prim-ministrul jurnalistilor.

Negocierile dintre PSD si PP-DD au intrat in scena saptamana trecuta, social-democratii luand in calcul o intelegere cu partidul lui Dan Diaconescu pentru formarea unei majoritati stabile. In cadrul acordului, membrii PP-DD ar putea sa primeasca functii de conducere si, dupa cum a cerut fondatorul formatiunii politice, chiar un minister.

In acest context, Victor Ponta a declarat, luni, ca in cazul in care va exista o intelegere cu PP-DD si acestia vor urma sa primeasca functii, ele vor fi luate doar de la social-democrati, nu si de la celelalte partide de guvernare.

Victor Ponta a precizat ca nu s-au incheiat discutiile cu PP-DD, cu toate ca luni ar fi trebuit sa se decida propunerea finala pentru un post de ministru in cadrul guvernului. De asemenea, el a subliniat ca se va face o majoritate cu PP-DD "acolo unde se va putea".

Tot luni, presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a explicat ca nu au mai existat intalniri cu reprezentantii PP-DD si ca acestia au facut o alianta locala, la Brasov, cu PDL si PNL.

De asemenea, Victor Ponta spunea saptamana trecuta ca Partidul Poporului - Dan Diaconescu ar putea primi un minister in cadrul guvernului: "Este posibil acest lucru. (...) Luni vom decide care e propunerea finala".

In acelasi timp, Dan Diaconescu a afirmat ca formatiunea sa a devenit "miezul actualei clase politice", iar printre ministerele pe care a spus ca si le doreste se numara cel al Transporturilor si cel al Diasporei.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ