Președintele ANRE, Niculae Havrileț, în incompatibilitate. Reacţia lui Havrileţ

| 27 feb, 14:40

Agenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităților de către Niculae Havrileț, președintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

UPDATE. Niculae Havrilet, presedintele ANRE, va contesta in instanta decizia ANI care il acuza de incompatibilitate. "Nu am fost in incompatibilitate", a declarat Havrilet, citat de Hotnews. Acesta sustine ca si-a dat demisia din functia de director al firmei GASCOP SRL, la scurt timp dupa ce a fost numit presedinte cu rang de secretar de stat al ANRE. Insa, intre firma si Inspectoratul Teritorial de Munca ar fi existat o "sincopa" in ceea ce priveste declararea renuntarii la functia de director in GASCOP, sustine Havrilet.

In locul sau, Havrilet a lasat-o pe sotia sa, Georgeta Elena Havrilet, sa conduca firma. Seful ANRE spune ca existat din aceasta cauza suspiciunea de conflict de interese, insa nu ar fi fost dovedita, fiind declarate prin declaratiile de interese din ultimii ani, toate contractele incheiate de firma cu institutii sau firme de stat. Astfel, potrivit declaratiei de interese pe 2014, GASCOP a incheiat pe 27 mai 2013 un contract de prestari servicii cu Municipiul Bacau, in urma unei cereri de oferta GASCOP, pentru suma de 59.520 lei, plus TVA. Au mai fost incheiate si contracte subsecvente de prestari servicii cu EGD Targu Mures, prin licitatii publice, unul pe 20 septembrie 2012 si altul pe 15 martie 2013. Potrivit declaratiilor de interese, sotia ocupa functia de director tehnic al societatii.

Citeşte AICI integral reacţia lui Niculae Havrilet.

 

Stirea initială

Potrivit unui comunicat al ANI remis vineri AGERPRES, Niculae Havrileț a fost declarat în incompatibilitate, deoarece, începând cu data de 6 iunie 2012, deține, simultan cu funcția de președinte cu rang de secretar de stat al ANRE, și funcția de director general al SC Gascop SRL, societate al cărei obiect de activitate se desfășoară în sectorul energiei electrice, termice și al gazelor naturale ori în orice alte domenii care se află în competența ANRE.

Potrivit art. 4 pct. 34 din Legea 160/2012, "membrii Comitetului Director nu pot avea calitatea de membru în organele de conducere la societăți comerciale cu obiect de activitate în sectorul energiei electrice, termice și al gazelor naturale ori în orice alte domenii care se află în competența ANRE, în condițiile legii".

De asemenea, Niculae Havrileț a încălcat și dispozițiile art. 84, alin. (2) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora: "Funcția de secretar de stat, funcția de subsecretar de stat și funcțiile asimilate acestora sunt incompatibile cu exercitarea altei funcții publice de autoritate, precum și cu exercitarea funcțiilor prevăzute la alin. (1), lit. c)", respectiv "funcția de membru al Guvernului este incompatibilă cu (...) funcția de (...) director general (...) la societățile comerciale (...)".

Citeşte şi: Dan Voiculescu SCAPĂ de închisoare? Anunţul de la Curtea de Apel Bucureşti

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ