Președintele Bulgariei, primit la Palatul Victoria

| 20 feb, 19:10

Premierul Victor Ponta l-a primit, vineri, la Palatul Victoria, pe președintele Bulgariei, Rosen Plevneliev, aflat într-o vizită oficială în România, context în care prim-ministrul român a reiterat faptul că, în luna aprilie, guvernele de la București și Sofia vor avea o ședință comună de lucru.

"Domnule președinte, este o deosebită onoare să vă avem aici. Este o bună oportunitate, domnule președinte, să discutăm despre cooperarea noastră pentru a pregăti cât mai bine reuniunea la nivel de guverne care va avea loc în luna aprilie și în cadrul căreia cele două guverne trebuie să găsească soluții pentru a munci și a avansa împreună în ceea ce privește integrarea și cooperarea, dar și în ceea ce privește apărarea, responsabilitatea pe care o avem în această zonă, pentru suntem nu numai granița de est a NATO, dar și a sistemului de securitate. Este important să fim împreună în cadrul acestui efort. Și, de asemenea, să încercăm să dezvoltăm toate proiectele economice și de infrastructură comune", a declarat premierul Victor Ponta în debutul întrevederii oficiale pe care a avut-o la sediul Guvernului cu președintele Rosen Plevneliev.

La rândul său, președintele bulgar a declarat că vede 'un potențial enorm' în privința comerțului între cele două state.

"Vedem un potențial enorm în ceea ce privește comerțul între cele două state.(...)Este important să folosim instrumentele europene, dar, de asemenea, și bugetele naționale pentru a arăta că procesul de integrare (în UE — n.r.) în Europa de Sud-Est a dat rezultate", a declarat Rosen Plevneliev.

Președintele bulgar a evidențiat faptul că în ultimii 8-10 ani volumul comerțului între cele două țări a crescut de opt ori și că acest aspect reprezintă un trend privind o creștere rapidă și accelerată a acestui domeniu. "Am învățat cum să realizăm proiecte comune. În trecut a durat sute de ani să construim un pod și acum avem deja încă unul și alte două în construcție", a declarat președintele bulgar.

Nu în ultimul rând, Rosen Plevneliev a vorbit despre dezvoltarea rețelei comune de transport și distribuție de energie electrică, a bursei de energie, precum și despre importanța proiectelor ce pot fi derulate în baza programului de investiții lansat de președintele CE Jean-Claude Juncker și despre Strategia Dunării.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ