Președintele Bulgariei: România era acum doi ani în criză instituțională, în prezent este pe drumul corect

| 27 feb, 22:39

România era acum doi ani în criză instituțională, iar în prezent este pe drumul corect, a declarat vineri președintele bulgar Rosen Plevneliev, într-o conferință organizată de Centrul pentru Studii Politice Europene (CEPS) din Bruxelles, transmite BTA.

În intervenția sa, Plevneliev a spus că statul de drept și instituțiile care îl apără reprezintă simbolul Europei, iar crizele, indiferent de tipul lor, își au originile în ignorarea principiului supremației legii.

Șeful statului bulgar a menționat România și Polonia ca bune exemple de țări care au realizat progrese în dezvoltarea lor datorită implementării normelor Uniunii Europene.

Plevneliev a spus că s-a întâlnit recent cu noul său omolog român, Klaus Iohannis, la București, pe fondul unui val de euforie în România, care arată că instituțiile pot duce la o schimbare. România era acum doi ani în criză instituțională, iar în prezent este pe drumul corect'', a afirmat Rosen Plevneliev.

Aflat în a doua zi a vizitei sale la Bruxelles, șeful statului bulgar a avut vineri o întrevedere și cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, prilej cu care cei doi oficiali au subliniat că situația schimbată din Europa impune ca statele membre ale Uniunii Europene să fie unite și să vorbească pe o singură voce, promovând principiile și valorile europene.

Ei au subliniat că găsirea unei soluții politice durabile la conflictul din Ucraina presupune implementarea strictă a acordului de la Minsk, semnat la 12 februarie.

Referitor la spațiul Schengen, președintele Bulgariei a reiterat că țara sa a îndeplinit toate condițiile tehnice pentru aderare și și-a exprimat speranța că acest lucru va fi recunoscut de toate statele membre ale UE.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 feb, 23:23
yehudy
1. ipoteza: ponta a plagiat doctoratul in drept. este un furt intelectual calificat facut cu buna stiinta.
2.teorema: pe baza unui furt intelectual calificat facut cu buna stiinta ponta a devenit avocat
3.concluzie: ponta a incasat bani ca avocat in baza unui furt intelectual calificat facut cu buna stiinta.

pasul 2:
1. ipoteza: ponta a incasat bani ca avocat in baza unui furt intelectual calificat facut cu buna stiinta.
2. teorema: ponta vrea sa scape juridic de aceasta acuza
3. concluzie: ponta da o ordonanta de urgenta prin care sa poata renunta la doctorat.

ramane ca juristii sa precizeze care este speta lui ponta si ce implica aceasta speta.
28 feb, 10:47
daniel
1. ipoteza: esti cu capul in nori
2. concluzie: ti-a plecat curu pe care-l pupai ia tu ai ramas blocat pe directie

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ