Președintele Iohannis i-a decorat pe comandantul și adjunctul EUROGENDFOR

| 30 iun, 16:37

Președintele Klaus Iohannis a semnat marți mai multe decrete de decorare, printre care se numără și cele referitoare la decorarea comandantului și a adjunctului EUROGENDFOR.

Potrivit Administrației Prezidențiale, cu prilejul ceremoniei de schimbare a comenzii EUROGENDFOR, pentru contribuția deosebită în susținerea și promovarea intereselor acesteia în teatrele de operații în care este implicată, șeful statului a conferit Ordinul "Bărbăție și Credință" în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, colonelului Francisco Esteban Perez, comandantul Comandamentului Permanent al EUROGENDFOR, Vicenza, Republica Italiană, și colonelului Petre Nicolai Marian, adjunct al Comandamentului.

Decorarea a fost făcută la propunerea viceprim-ministrului pentru securitate națională, Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne.

De asemenea, președintele Iohannis a conferit Ordinul "Virtutea Maritimă" în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, Drapelului de Luptă al Statului Major al Forțelor Navale, și Ordinul "Virtutea Aeronautică" în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, Drapelului de Luptă al Statului Major al Forțelor Aeriene.

Decorarea a fost făcută "în semn de apreciere a înaltului profesionalism și a rezultatelor remarcabile obținute de personalul unității în îndeplinirea misiunilor specifice ce i-au fost încredințate, pe timpul desfășurării activităților de instruire pentru luptă, a exercițiilor multinaționale cu forțele navale ale statelor membre NATO".

Propunerea a fost făcută de ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ