Președintele Iohannis, supărat că nu îi mai crește salariul

| 10 iul, 14:45

Președintele Klaus Iohannis a reacționat astăzi la decizia premierului Ponta, de a reveni asupra OUG privind majorarea salariilor demnitarilor. Iohannis s-a arătat nemulțumit de faptul că Victor Ponta dorește să anuleze decizia luată zilele trecute.

Reamintim faptul că președintele României ar fi principalul beneficiar al majorărilor salarile cuprinse în respectivul act normativ.

"În legătură cu tema salarizării demnitarilor, dezbătută în aceste zile, vreau ca lucrurile să fie foarte clare: în ultimele luni, am discutat de mai multe ori cu prim-ministrul această temă, la inițiativa acestuia. Subscriu ideii că remunerația demnitarilor trebuie să reflecte importanța lor în stat și că nu e posibil ca un ministru să aibă venituri mai mici decât proprii subordonați. Aceasta este o chestiune de principiu.

Înțeleg și reacția oamenilor care așteaptă performanță din partea demnitarilor, după cum cred că o asemenea măsură trebuie în timp corelată cu reașezarea întregului sistem de salarizare.

În rest, în ceea ce privește modalitățile de realizare a acestui principiu, ele revin în sarcina Guvernului și Parlamentului.

Nu pot să accept însă ideea că un Guvern adoptă în mod solidar o anumită decizie, iar apoi prim-ministrul își propune să revină asupra ei. Aceasta ar fi o lipsă de coerență a actului guvernamental, care pune sub semnul întrebării dacă România mai are sau nu Guvern funcțional", a scris președintele Iohannis pe Facebook.

Citeşte şi: PONTA - OPREA - IOHANNIS, scandal pe tema SALARIILOR PENTRU DEMNITARI

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 iul, 14:52
Palada Obedient
a reaparut si caricatura asta de gurnalist...
mai gaga,eu nu stiu cat de suparat o fi Iohannis,dar stiu precis ca tu,daca n-ai scrie chestiunea asta,ai muri de foame...
ca presupun ca alocatia de sprijin a copilului,nu-ti ajunge...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ