Președintele Iranului: Arabia Saudită nu poate răspunde criticilor prin tăieri de capete

| 05 ian, 14:04

Arabia Saudită nu poate răspunde 'criticilor prin tăieri de capete', a declarat marți președintele iranian Hassan Rohani, după executarea unui lider șiit, execuție care a provocat o gravă criză regională, informează AFP.

'Nu răspunzi criticilor prin tăieri de capete. Sper că țările europene care reacționează întotdeauna la probleme ce țin de drepturile omului își vor face datoria', a declarat președintele Rohani, primindu-l pe ministrul danez al afacerilor externe, Kristian Jensen, în vizită la Teheran.

'Arabia Saudită nu-și poate face uitată crima de a fi decapitat un demnitar religios prin ruperea relațiilor' (cu Iranul), a mai spus Rohani.

Responsabilii iranieni au condamnat cu virulență executarea cu sabia, de către Arabia Saudită, a unui demnitar șiit saudit, șeicul Nimr al-Baqer al-Nimr, afirmând că Riadul va plăti 'un preț ridicat'.

Numeroase manifestații au avut loc în Iran și în alte țări ale Orientului Mijlociu împotriva acestei executări. Manifestanți iranieni au atacat și incendiat misiunile diplomatice ale Arabiei Saudite din Teheran și Mașhad, pentru a protesta împotriva acestei execuții.

Responsabili iranieni, între care președintele Rohani, au condamnat acest atac, iar justiția din Iran a arestat în jur de 40 de persoane.

Arabia Saudită și mai mulți aliați de-ai săi suniți au rupt sau au restrâns relațiile diplomatice cu Iranul șiit, agravând criza și alimentând temerile cu privire la o escaladare a tensiunilor într-o regiune deja pradă mai multor războaie.

loading...

Ştirile orei

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 ian, 15:34
Daniel Popa
Oferta
Oameni dragi, este timpul sa lucrati de acasa prin contract legal intr-un proiect 100% romanesc. Domeniul, publicitate online pentru piata americana de carti electronice. Proiectul este lansat de curand, nu este necesara niciun fel de experienta! Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii. Lucrati pe internet de oriunde doriti dumneavoastra. Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante si actualizate zilnic. Oferim sanse reale de avansare in cariera! Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Programul de lucru este flexibil. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Cerem cunostinte minime de operare pe internet, de lucru cu fisiere word si pdf si navigare online. Cand doresti cu cea mai mare seriozitate detaliile afacerii, cere informatii la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ