Președintele Republicii Moldova vrea ca limba rusă să redevină obligatorie în școli

| 27 mar, 10:00

Președintele Republicii Moldova, prorusul Igor Dodon, s-a pronunțat într-un interviu pentru postul de televiziune Rossia 24 pentru obligativitatea studierii limbii ruse în școlile din Republica Moldova, a informat duminică gazeta.ru, citată de Agora.md.

"Sunt de părere că trebuie să reîntoarcem studierea obligatorie a limbii ruse în școală. Acum doi-trei ani, învățarea acestei limbi a devenit opțională. Pentru aceasta, este necesar de a schimba programele școlare'', a declarat Igor Dodon, potrivit căruia 90% dintre cetățenii moldoveni vorbesc limba rusă.

"Cunoașterea limbii ruse pentru moldoveni reprezintă un avantaj foarte serios. Acesta este un avantaj asupra altor vecini de-ai noștri", a mai declarat președintele moldovean. 
Agora.md notează că, în prezent, în Republica Moldova limba rusă are statut de limba de comunicare interetnică.

Săptămâna trecută, portalul Deschide.md relata că Dodon a propus o inițiativă legislativă care presupunea excluderea obligativității examenelor de bacalaureat pentru liceeni, o inițiativă catalogată drept "o glumă" de către actualul ministru al educației din Republica Moldova, Corina Fusu.

De altfel, încă din timpul campaniei electorale, Igor Dodon și-a exprimat opinia că examenul de bacalaureat ar trebui eliminat, deoarece i-ar stresa prea tare pe elevi și că ar fi provocat chiar și cazuri de suicid, declarațiile sale fiind criticate de specialiști și societatea civilă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ