Predoiu: Construcţia cu PNL trebuie să respecte valorile statului de drept pentru care PDL a luptat

| 30 mai, 2014

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu consideră că proiectul politic pe care democrat-liberalii îl gândesc alături de PNL trebuie să respecte valorile pentru care PDL a militat - 'o justiţie independentă, lege, stat de drept şi anticorupţie'.

În acest sens, democrat-liberalul face un apel către colegii săi din PDL şi PNL, spunându-le că 'respectarea statului de drept, nu a intereselor de grup, este singurul lucru peste care nu se poate trece, nu denumirea noului partid, o funcţie sau o persoană'.

'PDL trebuie să păstreze ataşamentul faţă de o justiţie independentă, lege, stat de drept şi anticorupţie. Acestea sunt valorile pentru care PDL a luptat şi care m-au făcut să mă implic în politică în rândurile acestui partid. Construcţia care se încearcă acum cu PNL trebuie să garanteze respectarea, în continuare, a acestor principii. Acestea trebuie să devină coloana vertebrală a noii construcţii de dreapta', spune acesta, într-o declaraţie politică, conform Agerpres.

Potrivit sursei citate, Predoiu adaugă faptul că rezultatul votului la alegerile europarlamentare este o 'lecţie' care arată că singura şansă pentru partidele de dreapta pentru a reuşi să propună 'ceva solid' este reprezentată de ataşamentul faţă de statul de drept.

'La 25 de ani de la Revoluţie, este timpul ca politicienii să se solidarizeze cu adevărat în jurul acestor valori fundamentale pentru România. Ataşamentul prin fapte, nu prin retorică, faţă de statul de drept este singura şansă pe care dreapta o are pentru a propune ceva solid pentru viitor. Aceasta este lecţia votului de pe 25 mai pe care nu ne putem permite să o ratăm. Nu denumirea sau eticheta unui proiect contează sau convinge, ci substanţa lui. Restul este o problemă de marketing politic, iar acesta nu poate ţine loc de substanţă. Noi, politicienii care generăm noua construcţie de dreapta, nu trebuie să lăsăm loc de echivoc', susţine Cătălin Predoiu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ