Predoiu: PNL cere demisia lui Oprea

| 25 oct, 17:29

Prim-vicepreședintele PNL, Cătălin Predoiu, a declarat duminică, într-o conferință de presă, că vicepremierul Gabriel Oprea și premierul Victor Ponta sunt datori să ofere informații complete în cazul polițistului Gigină, care a murit în timp ce făcea parte din coloana oficială a lui Oprea, iar liberalii mențin cererea de demisie a acestuia.

Predoiu a subliniat că duminică se împlinesc cinci zile de la moartea polițistului Bogdan Gigină și încă nu au fost primite "explicații complete" în acest caz.

El a apreciat că documentul dat publicității de către Ministerul Afacerilor Interne nu reprezintă explicații, ci "praf în ochi".

"În continuare, vicepremierul și, în absența sa, premierul sunt datori să ofere opiniei publice informații complete. Menținem solicitarea noastră de demisie a vicepremierului sau demiterea sa de către premier", a adăugat Predoiu.

Prim-vicepreședintele liberal a spus că decizia dacă PNL va depune sau nu moțiune simplă împotriva ministrului Oprea va fi luată, cel mai probabil, luni.

"Nu vreau să anticipez, dar din punctul meu de vedere (moțiunea — n.r.) este un demers logic", a adăugat Predoiu.

Cătălin Predoiu a adăugat că acest caz, al polițistului Bogdan Gigină, mort în misiune, este "un test pentru toată lumea", "un test pentru democrație". "Opinia publică a trecut acest test. Rămâne ca și oamenii politici, Guvernul, instituțiile statului, justiția și presa să treacă acest test", a adăugat liderul liberal.

Mai mult, el a spus că demersul PNL nu este unul politic și nu este "un atac la persoană". "Nu există niciun calcul politic în demersul nostru. Este bazat strict pe principii pe care dorim să le întărim în viața politică: demnitate, transparență și respect față de cetățeni", a adăugat Predoiu.

"Meritele nu dau privilegii. Indiferent cât de mult un om de stat ajută o instituție, aceasta nu conferă privilegii", a adăugat liberalul, menționând că "indiferent câte merite ar avea generalul Gabriel Oprea în susținerea Armatei, domnia sa trebuie să le onoreze acum cu o demisie de onoare".

De asemenea, Predoiu s-a referit și la "atacul nefondat pe care UNPR l-a lansat la adresa PNL în termeni demni de propaganda fesenistă a anilor '90". "Nu dorim să intrăm în polemică în acești termeni", a mai spus el.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a informat, printr-un comunicat transmis duminică, faptul că până la finalul anchetei declanșate de Tribunalul București privind accidentul polițistului Bogdan Cosmin Gigină, ministerul și reprezentanții săi, inclusiv ministrul afacerilor interne, nu pot face declarații publice referitoare la acest subiect.

Uniunea Națională pentru Progresul României (UNPR) a afirmat, într-un comunicat transmis duminică AGERPRES, că liderii PNL care cer demisia ministrului Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, nu au nicio scuză pentru că "folosesc politic" drama decesului polițistului Bogdan Cosmin Gigină.

Poliția Capitalei a anunțat joi că polițistul care a decedat marți în urma unui accident de motocicletă se afla în coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea. Potrivit sursei citate, polițistul Bogdan Cosmin Gigină se afla în exercitarea atribuțiunilor de serviciu specifice poliției rutiere, conform reglementărilor legale în domeniu, fiind angrenat în dispozitivul mobil și fix de fluidizare a traficului rutier în București, asigurând deplasarea în siguranță a coloanei oficiale, precum și a celorlalți participanți la trafic.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ