Predoiu: PNL vizează reducerea TVA la 19% de la 1 ianuarie 2016, dacă programul liberal de guvernare va fi implementat

| 28 feb, 15:51

În prima etapă a unei viitoare guvernări a Partidului Național Liberal (PNL) se poate trece la o serie de măsuri de relaxare fiscală, printre acestea aflându-se și reducerea TVA la 19% de la 1 ianuarie 2016, a declarat prim-vicepreședintele liberal Cătălin Predoiu, propunerea sprjinită de PNL la funcția de prim-ministru.

Cătălin Predoiu a precizat că în cazul în care PNL, printr-un Guvern responsabil și credibil, va reuși să implementeze lucrurile propuse prin programul liberal de guvernare atunci "putem trece într-o primă etapă la o serie de măsuri de relaxare fiscală".

"O să încep cu cele cu un impact mai ușor: reducerea taxei pe stâlp progresiv, până la zero, până la 31 decembrie 2016, reducerea accizei la carburanți până la zero până la 31 decembrie 2016, plafonarea CAS-ului la trei salarii medii brute pe economie pentru profesiile liberale. În fine, TVA la 19% de la 1 ianuarie 2016. Toate aceste lucruri se poate se implementa dacă le facem pe cele din prima parte cu păstrarea macroechilibrelor", a declarat prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu în conferința de presă de prezentare spre dezbatere publică a proiectului de program de guvernare al PNL.

Predoiu a adăugat că măsurile de relaxare fiscală avute în vedere de liberali ar conduce la creșterea gradului de conformare voluntare și, implicit, a veniturilor la bugetul statului.

"Dacă această primă parte, 2015-2016, de reformă accelerată și relansare temperată, este îndeplinită putem să ne punem problema unei a doua etape 2017-2020 de reformă consolidată și relansare consolidată. În ce privește reforma trebuie să adoptăm o legislație privind holdingurile, insolvența persoanelor fizice, simplificarea sistemului de taxe și impozite din afara Codului fiscal. Și pe această bază de măsuri care sunt adresate economiei reale și administrației în raport cu economia putem să facem o cotă unică de 16%, CAS la angajator, CAS la angajat, impozit pe profit, impozit pe venit, impozit pe dividende, 16%", a mai declarat prim-vicepreședintele PNL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 feb, 21:51
ISO
Cea mai buna oferta de lucru! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza cu noi si sunt extrem de multumiti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ