Predoiu: Resping acuzaţiile lui Ponta şi Dragnea privind implicarea ACL în demonstraţii

| 09 noi, 2014

Prim-vicepreşedintele ACL, Cătălin Predoiu, a declarat că respinge 'acuzaţiile mincinoase făcute de Victor Ponta şi de Liviu Dragnea cu privire la implicarea politică a ACL' în demonstraţiile de stradă din ultima perioadă.

'Astăzi se împlinesc 25 de ani de la căderea Zidului Berlinului, un eveniment istoric care a demonstrat că atunci când vor cetăţenii pot să schimbe ordinea politică. În acest context, aş dori să salut spiritul civic al tuturor românilor care în ultimele zile au protestat faţă de încercarea guvernului Ponta, faţă de încercarea candidatului Victor Ponta, de a manipula voturile românilor pentru alegerile pentru Preşedinţia României. Doresc să resping categoric acuzaţiile mincinoase făcute de Victor Ponta şi de Liviu Dragnea cu privire la implicarea politică a ACL în aceste demonstraţii', a spus Predoiu, duminică, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, demonstraţiile au fost făcute spontan de către cetăţeni cu spirit civic. 'Demonstraţiile, domnule Ponta, au fost făcute spontan, la adresa dumneavoastră şi a încercărilor de a fura votul, de către cetăţeni cu spirit civic. Acuzaţiile faţă de implicarea politică în aceste demonstraţii sunt o jignire la adresa tuturor cetăţenilor români. Reprezintă limitele mentalităţii care nu poate înţelege că poporul s-a săturat de sfidarea pe care i-o adresaţi prin guvernare şi prin modul în care aţi înţeles să faceţi această campanie', a mai afirmat prim-vicepreşedinte ACL.

Citește și: Dragnea: Iohannis vrea dezbinare. Am văzut la Timișoara pancarte cu "Republica Banat"


Cătălin Predoiu a declarat şi că ministrul Titus Corlăţean nu mai are drept moral şi legal să stea în fruntea Ministerului de Externe.

'Am luat act de declaraţia Biroului Electoral Central cu privire la posibilitatea tehnică de a se fi înfiinţat secţii suplimentare de votare în diaspora şi la refuzul MAE bazat pe minciuna domnului Corlăţean cu privire la acest lucru. Aceasta demonstrează că am avut dreptate să cerem demisia din prima clipă a domnului Corlăţean şi reiterăm această solicitare. Domnul Corlăţean nu mai are drept moral şi legal să stea în fruntea Ministerului de Externe, abstracţie făcând de orice chestiuni legate de campanie. Există obligaţia Guvernului de a asigura legalitatea votului şi dreptul constituţional al cetăţenilor. Semnalez în acest context declaraţii ale unor înalţi diplomaţi români, oameni cu experienţă şi respectaţi în comunitatea diplomatică internaţională, care au spus că măsurile luate de MAE pentru turul doi sunt insuficiente. Este proba clară a faptului că avem de-a face cu un complot pus la cale de domnul Ponta şi domnul Corlăţean pentru a împiedica românii să voteze', a mai afirmat Predoiu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 noi, 2014
alexe
A vazut Dragnea asa ceva in Banat? Dar cand s-a dus Ponta in Covasna si Harghita si i-a pupat in cur pe unguri si in loc sa se ridice steagul Romaniei s-a ridicat cel al sfidarii Romaniei, al Tinutului Secuiesc si nu s-a auzit imnul Romaniei ???? Cred ca Dragnea si-a trimis slugile cu asa ceva acolo, special, cu acea pancarta. E tipic pentru PSD = partidul hotilor si al incapabililor, vanzatori de tara!!!
09 noi, 2014
tapu
nu avem tara de vanzare
acum la vot vreau sa vad care e adevarat roman sau vanzator de tara

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ