Predoiu: Tinerii, o soluție la provocările României

| 12 mai, 19:53

Tinerii sunt o soluție la provocările cu care se confruntă România, a declarat marți prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu, susținând că Executivul Ponta nu face nimic pentru a stopa migrația acestora.

"Cred că greșim vorbind de problema tinerilor. De fapt, tinerii sunt o soluție și pentru provocările pe care le aveți în față și pentru România. Faptul că voi nu ați fost văzuți ca o soluție, ci mai degrabă ca o altă problemă pe agenda publică ne-a condus la o realitate dramatică", a afirmat Predoiu, la dezbaterea "Șomajul în rândul tinerilor".

El a precizat că din totalul șomerilor 24% sunt tineri și a arătat că aceasta ar fi o explicație pentru migrația tinerilor.

"Este grav că nu se face nimic coerent pentru a se stopa acest declin. Nu este nicio surpriză că Guvernul Ponta nu face nimic, fiind un guvern al baronilor corupți. Este paradoxal ca un premier tânăr să nu facă nimic pe termen mediu și lung pentru rezolvarea problematicii tinerilor", a spus prim-vicepreședintele PNL.

Predoiu a indicat că este nevoie, printre altele, de un program coerent, pe termen lung, adresat tinerilor, un sistem de ocupare în mediul privat, stimularea meritocrației în rândul tinerilor.

"Un guvern care vrea să sprijine tinerii trebuie să cheltuiască", a declarat liberalul.

El a arătat că trebuie combinată ideea ca statul să intervină în economie prin infrastructură, investiții, întreprinderile mici și mijlocii și un tip de "well for state" pentru educație și sănătate.

La dezbatere au mai participat liberalii Ionuț Stroe și Costel Alexe.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ